• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pealinna naised ründavad aeroobikarühmi

  Pealinna naised ründavad aeroobikarühmi MAdli Parts Aeroobikaga tegeleva klubi valikul saab määravaks stiilide mitmekesisus, sest üheski klubis ei seata võimekust treeningul osalemise piiriks. Et rühmad on piisavalt täis, ei saa loota, et kohe homsest õigesse rühma satute.
  Enamik klubisid pakub algajale võimaluse külastada erinevate stiilide tunde, et selle põhjal valida sobiv liikumisvorm ja treener. Just juhendaja on spordiklubide administraatorite sõnul oluline kriteerium lõpliku otsuse langetamisel. Vaid vähesed stiilid pole algajatele sobivad, näiteks maraton-combo, millega tegeldakse Geas.
  Tutvumistrennid on korraldatud kõige kliendisõbralikumalt Piruetis, kus algajale pakutakse 30kroonist liikmekaarti, mis võimaldab kuu jooksul külastada erinevaid tunde. Teiste klubide puhul tuleb lunastada siiski ühe korra pääse, mille hind ulatub 25--125 kroonini.
  Püsiva huvi korral tasub osta klubikaart, see annab tunduvat hinnaalandust. Kõige levinumad on kuukaardid, mis sisaldavad kahte või kolme treeningut kindlatel nädalapäevadel. Hinnavahe on minimaalne. Gea klubis, Balance Clubis ja Mahtra spordiklubis tohib sama pääsmega külastada ka jõusaali.
  Et saada liikumisest maksimaalset kasu, tasuks tähele panna, millised klubid pakuvad üldmassaazhi. Enamik kohti on määranud minutihinna, mis, nagu solaariumgi, on klubi liikmele mõnevõrra odavam kui juhukülalisele.
  Küsitluse põhjal pole massaazhi Kuninganna klubis, Mahtra tervisespordiklubis, Piruetis ja Reval Spordis. Mardi tänava klubis saab massaazhi tellida, ent hinnaskaala pole teada, kuna teenust pakub samas majas tegutsev teine firma.
  Massaazhi aeg tuleb eelnevalt telefonitsi kindlasti kokku leppida. Administraatorid soovitavad mõelda vähemalt nädala ette.
  Suurt rõhku pannakse aeroobikale kui delikaatsele alale Mahtra spordiklubis ja Piruetis, mille administraatorid rõhutavad, et gruppidesse jagamisel lähtutakse lisaks eelneva ettevalmistuse astmele ka sellest, et rühmakaaslased ei tunneks end kehakaalu, vähese treenituse või vanuse tõttu ebamugavalt. Just Mahtra spordiklubis mängib osalejate vanus suurt rolli.
  Mugavuste külje pealt jääb sõelale kolm klubi: Gea, Balance Club ja Reval Sport. Geas on lisaks treeningute stiilipaljususele ka meeldivad lõõgastumisvormid alates karastusjookide letist kuni ajakirjadega puhkenurgani. Kahju, et puudub solaarium. Balance Clubis ajalehenurka pole, ent seal saab lisaks solaariumile külastada kosmeetikut. Karastusjookide kõrval müüakse ka esmaseid hügieenitarbeid.
  Kahes klubis ei pea käterätiku koju unustamisel ukselt tagasi pöörduma. Geas maksab laenutus 15 krooni, Kuninganna klubis sisaldab pilet ka saunalina.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.