• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kinex loobus arvutikauplusest

  Viis aastat tagasi Eesti esimese arvutisalongi avanud AS Kinex müüs eile Tallinnas asuva arvutikaupluse Inglise arvutikontsernile ICL, ütles tehingu käigus Kinexi ainuomanikuks saanud Indrek Saul.
  «Ma ei näinud arvutisalongibisnises suurt perspektiivi,» ütles Saul, kes omandas ostu-müügitehingu käigus kõik Kinexi aktsiad. Kinexi akstsiakapital on tema sõnul 100 000 krooni.
  Arvutisalongi uue ainuomaniku arvutifirma ICL müügijuht Avo Aasma ütles, et ICL omandas arvutisalongi 1994. aastal Kinexisse tehtud investeeringu kattena.
  «Me plaanime, kuidas hakata omandatud ruume kasutama. Tõenäoliselt tuleb sinna arvutisalong, aga millisel kujul, on veel vara öelda,» ütles Aasma.
  Aasma müüs tehingu käigus oma 20% osaluse Kinexis. Lisaks temale müüsid Saulile osaluse Kinexis ülejäänud aktsionärid, pedagoogikaülikooli professor Rein Haljand ja AS Invicta juhtimistreener Tiit Valm.
  Sauli sõnul suunab Kinex oma arengu raamatupidamis- ja majandustarkvara turu hõivamisele, kuna see turg kasvab suurte ja keskmiste ettevõtete arvel väga kiiresti. Praegu on Kinex tema sõnul Eesti suurim raamatupidamistarkvara Scala levitaja, omades 60 protsenti turust.
  Saul ütles, et Kinexi suguse pisikese firmaga pole mõtet börsile minna. Kinexi aktsiakapitali laiendamist pole tema sõnul lähemas perspektiivis ette näha.
  Kinexi kasum oli Sauli sõnul 1995. aastal nullilähedane. Käesolev aasta tuleb samuti kasumita ja 1997. aastal planeerib Saul 500 000 krooni suurust kasumit.
  ICLi peakorter asub Inglismaal. ICLi põhiomanik on Jaapani kontsern Fujitsu. ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.