5. jaanuar 1997 kell 22:00

Meer ja Post

Tallinna linnapea Robert Lepikson suutis jõululaupäeval toime tulla kahe vastandliku ettevõtmisega: kuulutada välja jõulurahu ja tarvitada samal hommikul ilmunud Eesti Päevalehes vägisõnu. Lugupeetud meeri ärritas läinud aasta viimases Äripäevas ilmunud kirjutis Soomes toime pandud maksupettustest, millega ka tema nimi on seotud.

Linnapea meelest ei saa kõnealune kirjutis tõele vastata seepärast, et selle autor on kunagi olnud Posti vastutav väljaandja, kelle töökohustuste hulka kuulus rahavoogude jälgimine ning finantsplaneerimine. Miskipärast unustas aga Lepikson mainimata, et finantsid, mida vastutav väljaandja omanike tahtmist mööda liigutas, kuulusid põhiosas just praegusele linnapeale.

Ilmselt on härra Lepiksonil ununenud Posti omanike nõupidamised EMEXi peadirektori kabinetis, kus kavandati kõmulehe arenguteid. Ilmselt on tal meelest läinud ka aktsiaseltside Caribo, Valguslaik ja Duvalles nimed, mis Tallinna maksuametile mõndagi ütlevad. Linnapea väidab, et pole kunagi olnud Posti omanik. Nii see formaalselt ongi, sest alati olid tegelikud omanikud, kaasa arvatud Robert Lepikson oma 66 protsendi aktsiatega, kasutanud variisikuid. Viimati oli isegi variomanik peidetud kaugele Neitsisaarele.

On õige, et olen olnud Posti vastutav väljaandja. Olen lisaks olnud ka Hommikulehe ja Pärnu Lehe vastutav väljaandja, Äripäeva, Hommikulehe kuukirja ja Magneedi peatoimetaja. Kui sisu kõrvale jätta, siis eristas neid Postist veel üks oluline detail: kõigisse neisse oli sisse kodeeritud aus äritegevus. Vaid Postis, mille põhifinantseerija olite teie, lugupeetud meer, oli juba algsesse äriplaani kavandatud pettus. Kui teie seotus maksupettustega Soomes on aasta viimases Äripäevas veel küsimärgi all, siis teie seotus maksupettustega Eestis on vähemalt minu jaoks täiesti ilmne.

Hetkel kuum