13. jaanuar 1997 kell 22:00

Eestlased suure idaraha jahil

Kui eesti ärimees või kõrge majandusalal tegutsev riigiametnik tahab puhata ja kaugeid eksootilisi maid näha, siis ta laseb sekretäril avalikkusele teatada, et läks ärikontakte sõlmima ja Eesti majanduse jaoks uusi investeeringuid välja kauplema. Nüüd on ärimehed eesotsas kütusekuninga Aadu Luukase ja kaubandus-tööstuskoja peadirektori Toomas Tamsariga visiidil Lõuna-Koreas, Jaapanis ja Singapuris. Lisakoloriiti annab Eesti äridelegatsioonile see, et Koreas liitub sellega majandusminister Jaak Leimann ning Singapuris peaminister Tiit Vähi ja sotsiaalminister Tiiu Aro. Traditsiooni niisugustele reisidele lõi paar aastat tagasi peaminister Mart Laar, kellele samuti meeldis Ida-Aasia maades rännata koos ärimeeste ja majandusministriga. Jääme ootama suurinvesteeringuid. Siiani on Aasia suurfirmad leidnud Eesti oma teel Venemaale ja Skandinaaviasse. Ja seda hoolimata Eesti majandusametnike seatud kafkalikest bürokraatiabarjääridest.

Hetkel kuum