21. jaanuar 1997 kell 22:00

LVP vähendab aktsiakapitali

Tartu investeerimisfirma ASi Liivimaa Väärtpaberid (LVP) aktsionäride korraline üldkoosolek otsustab märtsis, kuidas ja kui palju müüa aktsionäridele Balti Intellektuaalomandi Börsi Investeerimisfondi (BIOBIF) likvideerimise käigus moodustatud LVP investeeringute portfelli vara.

LVP juhatuse esimehe Virginijus Brilise sõnul tutvustas LVP nõukogu eelmisel nädalal aktsionäridele investeeringute portfelli ja pakkus välja variandi vähendada LVP aktsiakapitali varade müügi teel aktsionäridele. «Aktsionärid aktsepteerisid nõukogu ettepanekut,» lisas Brilis.

Kinnitatud ettepanek peaks arvestama kõikide aktsionäride huve, ütles LVP aktsionär ja nõukogu liige Villu Reinart, kes töötab ASi Eesti Gaas tütarfirma ASi Esperäri tegevdirektorina.

Reinart lausus, et LVP nõukogu andis aktsionäridele aega 15. veebruarini otsustada, millist vara ta investeeringute portfellist osta tahab.

Brilise andmeil on LVP investeeringute portfelli, mis koosneb mitmesuguste ettevõtete aktsiatest ja võlakirjadest, investeerimisfondide osakutest ning kunstiteostest, väärtus üle 6 mln krooni. LVP aktsiakapital on 5,8 mln krooni, LVP-l on umbes 170 aktsionäri. ÄP

Hetkel kuum