17. veebruar 1997 kell 22:00

EVP kõrge hind püsib suve alguseni

Eelmise nädala kõrgeimad müüginoteeringud ulatusid 25 sendini ühe EVP-krooni eest, eilne kõrgeim müüginoteering oli 35 senti EVP eest.

Talinvesti projektijuhi Meelis Männiku sõnul EVP hind enne suve algust alla ei tule, kuna järgneva kolme- nelja kuu jooksul EVPde kasutamisvõimalus laieneb.

Kui aga hind sellise eufooriaga edasi liigub, siis on oodata, et ühel momendil alaneb see kiiresti, ennustas Männik. Kui suundumus on allapoole, siis tormatakse müüma, sest kardetakse, et homme saadakse vähem, lisas ta.

Rahandusministeeriumi omandireformi osakonna juhataja Veiko Tali sõnul on rahandusministeerium huvitatud EVP kõrgemast kursist, kuid see kurss peaks olema stabiilne.

Hinnatõusu lühiajaliselt mõjutavad tegurid on Tali ütlusel lisaks Eesti Gaasi ja EMEXi aktsiate avalikule müügile, mis korjab turult ligi miljard EVPd, ka tagastatavate majade üürnikele antavad EVP-laenud.

Praegused kõrged EVP ostu- ja müügikursside marginaalid, mis ulatuvad kuni kümne sendini, on Tali sõnul tavapärased. Samas annavad need tunnistust turu ebakindlusest, maaklerid ei suuda otsustada, kuhupoole hind pöörab, märkis Tali.

12. veebruari seisuga oli EVP-kontodel 11,8 miljardit EVP-krooni.

Hetkel kuum