6. märts 1997 kell 22:00

Põlevkivi hind selge

Leimann rääkis, et eile hinnakomisjonis jutuks olnud põlevkivi tonni hind 106 krooni esitatakse täna energeetika nõukogule (nõuandev organ majandusministrile), kus samuti põlevkivi hinna tõstmise kavatsusest räägitakse. «Kui sealt vastulauseid ei tule, siis pakume hinna ametlikult välja,» lausus Leimann.

Leimann ütles, et ametlikult saaks tema hinna kinnitada siis, kui uus valitsus tegevusse astub ning kui ta siis veel ministrina ametis on. «Nii et see hinna kinnitamine viibib,» lausus Leimann. Ta lisas samas, et uus hind peaks kehtima hakkama 1. mail.

«Põlevkivi hinna otsustamise küsimus on veninud,» märkis ASi Eesti Põlevkivi peadirektor Väino Viilup.

Ta rääkis, et praegu töötab Eesti Põlevkivi keskmiselt 2--3 mln krooni suuruse kuukahjumiga. «Kui uus hind kehtestatakse, katame selle arvel ka möödunud kuude kahjumi,» rääkis Viilup.

Eesti Põlevkivi mullune käive oli 1,7 mld kr, kasum 3 mln kr. «See on praktiliselt nullkasum,» teatas Viilup.

Hetkel kuum