6. aprill 1997 kell 22:00

Eesti toodang Hannoveri messil

Selle nädala lõpus algaval maailma suurimal tööstusmessil Hannoveris tutvustab teaduspaviljonis ja lääde-ida kontaktide paviljonis oma toodangut üle kümne Eesti ettevõtte.

Teaduspaviljoni 35ruutmeetrises boksis on väljas Eesti ettevõtete uudistoodang, mis baseerub kõrgtehnoloogilistel ideedel, rääkis Eesti teaduste akadeemia asepresident, küberneetikainstituudi peateadur Boris Tamm. «Kuna läksime näitusele Eesti teaduse nime all, sai majandusministeerium ettevõtmist rahaliselt toetada,» lisas Tamm.

Eesti ekspositsiooni vastutava korraldaja, ASi Eesti Näitused arengudirektori Siimu Loogma andmeil ulatus riigi toetus üle 400 000 krooni. «Riigi raha eest makstakse kinni stendipinna rent, stendi püstitus, eksponaatide transport ja reklaamtrükised,» loetles Loogma.

Huvipakkuvamatest eksponaatidest nimetas Tamm TTÜ dotsendi Aleksei Tümanoka löökjahvatuse meetodil töötavat desintegraatorit ja mitmesuguseid lasereid.

Tartu teaduspargi assotsieerunud liikme, ASi Karl juhatuse esimehe Ants Kallikormi sõnul on neil väljas CO2 laser Petar. ASi Tartu Instrument juhatuse esimees Kaido Klaassen ja ASi Tarkon juhatuse esimees Toomas Noorem ütlesid, et tutvustavad messil oma firma allhankevõimalusi ja metalli töötlemise tehnoloogiat. ÄP

Hetkel kuum