9. aprill 1997 kell 22:00

Asjata ajaraisk

Valitsuse proovikiviks tituleeritud siseministeeriumi kantsler Jaan Toots tundub olevat Eesti riigi jaoks asendamatu. Ajakirjanduses esitatud korruptsioonisüüdistuste suhtes kindla otsuse langetamisega eriti ei kiirustata. Pigem kipub valitsus uurimist kummipaela kombel venitama nii pikaks kui vähegi võimalik. Etteaimatava tulemuse andis peaministri korraldus viia siseministeeriumis läbi ametkondlik juurdlus. Kui oma ülemuse kohta ei julge sõnagi öelda politseiameti peadirektor, ei ole objektiivset tulemust oma kantsleri tegude kohta oodata ka ministeeriumi sisekontrollilt. Nii piirduvadki riigijuhid vaid ebamääraste märkuste, taunimiste ja üha uute komisjonide loomisega. Siiski on peaminister vastupidiselt nädal tagasi väidetule sunnitud tunnistama, et siseministeeriumis on asjad siiski käinud enam-vähem nii, nagu ajakirjanduses on räägitud. Kui ka Ööveli komisjoni töö vaid nämmutava tulemuse saab, on ametnikel jäme õigus riigi vara omaks pidada. Ja olukorra peremeheks jääb Jaan Toots.

Hetkel kuum