14. aprill 1997 kell 22:00

Taani pereparkide valik on ülirikkalik

Tänavu täitub Taani kuningannal Margareta II veerand sajandit võimulolekut ja nii toimuvad pidustused aastaringselt.

Taani on väga turistisõbralik riik, kogu maal on tihe turistiinfovõrk, kuid esimesena seostatakse teda väikelinnas Billundis Legolandiga. Tõsi, see on ju maailmas üksainus. Kõik seal olevad atraktsioonid, linnad, inimfiguurid, loomad, isegi Bergeni linn on ehitatud Lego klotsidest.

Samuti võivad lapsed koos vanematega ise ehitada atraktsioone. Külastada võib ka kullakaevandust, kus iga soovija saab kulda sõeluda, millest hiljem mälestusmedal vormitakse ja kaela riputatakse. Võib sooritada autojuhieksami, mille positiivse tulemuse põhjal antakse Legolandi autojuhiload.

Põhjamaade suurim lõbustuspark on Tivoli, kus on tegevust nii lastele kui täiskasvanuile. Selle lähedal asub ka vahakujude muuseum, mis ei jää alla Londoni omale. Igati kasulik on muretseda Kopenhaageni kaart, mis lisaks bussi- ja rongisõidule lubab tasuta pääsu 64 muuseumi.

Veeatraktsioonidega suveparke ehk pereparke leidub Taanis pea iga veekogu ääres. Pilet annab võimaluse terve päeva lustida kõigil atraktsioonidel.

Elamuse saab fantaasiamaailmast Ringstedis, kus võib kohata liikuvaid ja rääkivaid Anderseni muinasjuttude tegelasi.

Odavaim on reisida jalgrattaga, kuna Taanis on head jalgrattateed. Rattaid laenutatakse raudteejaamas iga päev kella 8--18. Selleks peab tasuma deposiidi 300 Taani krooni ehk 630 Eesti krooni. Päeva rent on 50 Taani krooni ehk ca 105 Eesti krooni, nädal 225 Taani kr ehk ca 472 Eesti krooni.

Nagu möödunud aastal, nii võib ka käesoleva aasta suvekuudeks ennustada kolme- kuni neljapäevaste perereiside ülimat populaarsust. Reise Taani, Rootsi ja Soome lõbustusparkidesse korraldas peaaegu iga reisibüroo ja need müüsid vaatamata erinevale hinna- ja mugavusetasemele hiilgavalt.

Ehkki üksikud bürood juba reklaamivad oma lühikesi perereise, on praegugi selge, et suurem valik vabu kohti on juunis, juuliks ja augustiks on tark broneerida paketid juba aprillis ja mai alguses.

Legolandi-paketi kuupäevad on teada Maineddil (3.--8. juuni, 5.--10. juuli) ja Eurotouril (18.--24. juuli, 11.--17. august). Pakett maksab täiskasvanuile ca 3800--4000 krooni. Lastele peaks olema võimalik mõningane hinnaalandus.

Hetkel kuum