1. mai 1997 kell 22:00

Streikide ulatus on vähenenud

IWD uuringus võeti aluseks, mitu tööpäeva aastas läks tuhande töötaja kohta streikides kaotsi. Selgus, et kõige rohkem ehk üle viiesaja päeva kulus streikidele Kreekas ja Hispaanias. Kolmandal kohal oli Soome, kus aastail 1986--1995 tuli tuhande töötaja kohta keskmiselt 313 streigipäeva aastas.

Eriti võimsalt on streikimissoov vähenenud Itaalias, kus 1970. aastatel oli tuhande töötaja kohta ligi 1500 streigipäeva. Nüüd on nende arv langenud 249-le.

Saksamaal, Hollandis, Taanis ja USAs piirdusid tööseisakud ainult 13--63 päevaga. 1--4 stregipäevaga ehk sisuliselt streigivabad riigid olid ?veits, Jaapan ja Austria.

Kõige rohkem streike peeti tööstuses, kus ametiühingud on endiselt väga tugevad. Üldise tendentsi kohaselt aga kõigis OECD riikides tootmine väheneb ja suureneb teenindus, kuid selles sektoris on ametiühingud veel nõrgad. KL

Hetkel kuum