12. mai 1997 kell 22:00

Turvatooliturg

Mõni aasta tagasi oli iseenesest mõistetav, et autoomanik oma sõidukit üksi jättes klaasipuhastajad tasku pistis. Muidu poleks neid naastes enam alles olnud. Turg nõudis defitsiitset kaupa ja nii need omapäi jäetud «kojamehed» omanikke vahetasidki.

Nüüd on Tallinnas politsei teate kohaselt moodi läinud jaht laste turvaistmetele. Nende varastamine autodest on viimasel ajal sagenenud, ööl vastu pühapäeva näiteks varastati Tallinnas vähemalt kolm istet. Vaevalt küll, et kõigi sellelelaadsete varguste taga on hoolitsevad pereisad, keda ajab ööpimeduse varjus vargile soov oma järelkasvule turvaline autosõit tagada. Küllap on ikka turg ja nõudlus need, mis on turvaistmetega kauplemise tavakaubanduse raamest välja viinud.

Ei oska korravalvuridki sellises olukorras muud teha, kui soovitavad turvaistmed autost lahkumisel ära peita. Loodetavasti sellise moraalitsemisega ei piirduta ning visatakse silm peale ka võimalikele varastatud turvatoolide müügipaikadele.

Hetkel kuum