12. mai 1997 kell 22:00

Ukraina-veo hind on ühtlustunud

Riigipühad -- 1. jaanuar, 7. jaanuar, 8. märts, 1. mai, 2. mai, 9. mai, 24. august

Maksud -- Ukrainasse sõidul teeluba (saab ERAAst) -- 100 krooni; läbi Valgevene sõites transiidimaks -- tehnilisse passi märgitud kandevõime järgi (24 t -- 100 dollarit, edasi-tagasi 200 dollarit)

Veokite suurimad lubatud mõõtmed -- kõrgus 4 m; laius 2,5 m; pikkus: poolhaagisega autorong 20 m, täishaagisega autorong: 1 haagisega 20 m, 2 haagisega 24 m; täismass 36 tonni

Pakkumised jagunevad kolmeks: vedu uksest ukseni, vedu Kiievis asuvasse terminaali ja pakkumised, kus ei ole veotingimusi määratletud. Huvitaval kombel on uksest ukseni teenust lubavad pakkumised kõige odavamad (Skaneksped 25 000 krooni ja Meoni-Parsek 26 000 krooni). Skanekspedi pakkumine jätab vastavalt veoturu hetkeolukorrale võimaluse siiski ka 2000 krooni kallimaks teenuseks. Skaneksped annab mitmesuguseid võimalusi ka maksetähtaegade kehtestamisel. Tuntumatel ja varem kohustusi korrektselt täitnud firmadel on võimalik arve tasuda 30 päeva jooksul. Tundmatutel firmadel, kelle tausta ei teata, tuleb aga tasuda transpordi eest kohe. Peale Assotransi jäävad teised firmad klassikalise 14päevalise maksetähtaja piiresse. Assotrans võimaldab maksmist kuni 21 päeva jooksul.

Nurk TS on lisanud aisana märkuse, et Ukraina-veol ei ole täiskooreme tavapärane 24 tonni, vaid kuni 20 tonni. Tegelikult kehtib see ka kõigi teiste pakkumiste puhul, sest Ukrainas on kehtestatud karmimad piirid maksimaalselt lubatud täismassile.

Veoaegades suuri erinevusi ei esine. Keskmine transpordiaeg on viis päeva.

Hetkel kuum