13. mai 1997 kell 22:00

Infokandja seadmega

Maht -- Alustada tuleks sellest, et leida transportimist (tagavaraks kopeerimist) vajava info maht. Kui palju teil päevas transporti vajavat infot tekib? Oleks hea, kui keskmine päev tekitaks ühe ketta jagu ja tõsised lööktöölaupäevakud mitte üle kolme-nelja ketta.

Kiirus -- 300 KB sekundis ja 100 MB suurused kettad võivad tunduda kiirete ja suurtena flopiga võrreldes, aga kui on vaja liigutada gigabaiti, võib see tähendada erladi töötajat, kes kettaid vahetaks.

SCSI -- Kopeerimine võtab aega igal juhul -- ostes 2500 krooni hinnaklassis SCSI-kaardi on lootust, et sellel ajal jääb arvutil võhma ka millegi produktiivsemaga tegelemiseks. Muidu väga kena 500kroonine kaart kipub nõrgaks jääma just multitasking-operatsiooni süsteemide all.

Hind -- See hind, mida tasub pärast õige mahukategooria leidmist esimesena kaaluda, on «mega hind».

Leviala -- Peab olema suur, kui te tahate transporti rohkem kui teie poolt valitud paari punkti (või oma firma filiaalide-osakondade) vahel.

Hetkel kuum