14. mai 1997 kell 22:00

Infoliinid sõnelevad

Kaks Eesti infoliini süüdistavad üksteist eksitava reklaamiinfo levitamises ning konkurentsi- ja tarbijakaitseametisse alusetute süüdistuste esitamises.

Möödunud aasta juunis kaotas Eesti Telefon ära tasuta infoliini 09 ja tegevust alustas tasuline 1188 infoliin, mida saatis reklaamikampaania.

Seejärel sai konkurentsi- ja tarbijakaitseamet mitu kirja, milles süüdistatakse infoliini 1188 haldavat Teabeliini ASi eksitavas reklaamis, ühelgi korral rikkumist ei tuvastatud.

Esimeses kampaanias oli avaldatud kõnesekundi, mitte -minuti hind, raadioreklaamis üldse hinda ei märgitud. Järva tarbijakaitseamet nõudis seepeale uut reklaami maakonnalehte, kuna reklaamis oli lisamata, et kommertsinfo on tasuline.

«See teave tuleb ühest kanalist järelikult on info suunatud selle taga olevate isikute erahuvidele,» märkis Teabeliini ASi nõukogu liige, Telemedia Eesti ASi tegevdirektor Avo Anton. Tema sõnul on 1188 peamine süüdistaja olnud Ekspress Hotline'i omanik Kuuma Liini AS, mille omanikud on Raul Kasesalu ja Hans H. Luik.

Antoni sõnul on uue tasulise teabeliini 1184 omanikud samuti Kasesalu ja Luik. Järelepärimistes Eesti Telefoni on selgunud, et OÜ Kasalino arved saadetakse Weizenbergi tänavale, kus asub ka Ekspress Hotline, kinnitas ta.

«OÜ Kasalino omanikke ei avalikustata. Samal ajal on veider, et kui numbriinfot ei saadud 14. aprilli hommikuks ühendatud, käisid Raul Kasesalu ja Hans H. Luik, kellel ei peaks olema numbriinfoga midagi pistmist, Eesti Telefoni juhtide ja ka minister Raivo Vare juures oma muret kurtmas,» rääkis Anton.

Raul Kasesalu keeldus aprillis alustanud tasulist numbriinfot haldava OÜ Kasalino omanikke avalikustamist. «Meie ajame äri ja avalikustamist vajavad hoopis kahjumiga tegutseva infoliini 1188 tegelikud reklaamikulud,» teatas Kasesalu. «Kas on avalikustatud, et Eesti Telefoni peadirektor on samal ajal Teabeliini ASi juhatuse esimees ja tõstab raha ühest taskust teise?» lisas ta.

Hetkel kuum