• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algaja jõusaali- ja aeroobikahuviline

  Terviseklubisid võib vaadelda eraldi sõltuvalt sellest, kas seal saab tegelda vaid aeroobikaga või jõusaalis füüsise treenimisega või on klubis nii jõu- kui aeroobikasaal.
  Eelistada tuleks viimast varianti, kuna kombineeritud treening on kõige efektiivsem treeninguvorm.
  Esimene samm -- Teha selgeks, kas soovite treenida üksinda enda valitud tempos (jõusaalis) või treeningrühmas, kus tempo määrab treener (aeroobika).
  Teine samm -- Konsulteerida treeneriga. Individuaalsetest vajadustest lähtuvalt koostab jõusaali treener spetsiaalse kava, mida muudetakse vastavalt treenituse tasemele. Aeroobikatreeneriga konsulteerides on oluline välja selgitada sobivad aeroobikastiilid. Sportlikumad on combo, low impact,bodyaerobic, step jne. Tantsulisemad stiilid on hip-hop, hot dance jne.
  Kolmas samm -- Treenides ärge võrrelge end teistega, vaid lähtuge oma individuaalsest treeninguvormist, st jõusaalis tuleb treenida endale jõukohaste raskustega. Aeroobikas tuleb valida raskemate harjutuste sooritamisel kergem variant (näiteks jooksu asemel kõnd). Pea meeles: kõik on olnud algajad!
  Neljas samm -- Olles otsustanud jõusaali või aeroobika kasuks, jälgi, et treening oleks mitmekülgne, arendades nii vastupidavust (n-ö võhmatreening) kui ka jõudu. Ka jõusaalis saab arendada vastupidavust, treenides veloergomeetril, stepperil või jooksulindil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.