15. mai 1997 kell 22:00

Algaja jõusaali- ja aeroobikahuviline

Terviseklubisid võib vaadelda eraldi sõltuvalt sellest, kas seal saab tegelda vaid aeroobikaga või jõusaalis füüsise treenimisega või on klubis nii jõu- kui aeroobikasaal.

Eelistada tuleks viimast varianti, kuna kombineeritud treening on kõige efektiivsem treeninguvorm.

Esimene samm -- Teha selgeks, kas soovite treenida üksinda enda valitud tempos (jõusaalis) või treeningrühmas, kus tempo määrab treener (aeroobika).

Teine samm -- Konsulteerida treeneriga. Individuaalsetest vajadustest lähtuvalt koostab jõusaali treener spetsiaalse kava, mida muudetakse vastavalt treenituse tasemele. Aeroobikatreeneriga konsulteerides on oluline välja selgitada sobivad aeroobikastiilid. Sportlikumad on combo, low impact,bodyaerobic, step jne. Tantsulisemad stiilid on hip-hop, hot dance jne.

Kolmas samm -- Treenides ärge võrrelge end teistega, vaid lähtuge oma individuaalsest treeninguvormist, st jõusaalis tuleb treenida endale jõukohaste raskustega. Aeroobikas tuleb valida raskemate harjutuste sooritamisel kergem variant (näiteks jooksu asemel kõnd). Pea meeles: kõik on olnud algajad!

Neljas samm -- Olles otsustanud jõusaali või aeroobika kasuks, jälgi, et treening oleks mitmekülgne, arendades nii vastupidavust (n-ö võhmatreening) kui ka jõudu. Ka jõusaalis saab arendada vastupidavust, treenides veloergomeetril, stepperil või jooksulindil.

Hetkel kuum