• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Algaja jõusaali- ja aeroobikahuviline

  Terviseklubisid võib vaadelda eraldi sõltuvalt sellest, kas seal saab tegelda vaid aeroobikaga või jõusaalis füüsise treenimisega või on klubis nii jõu- kui aeroobikasaal.
  Eelistada tuleks viimast varianti, kuna kombineeritud treening on kõige efektiivsem treeninguvorm.
  Esimene samm -- Teha selgeks, kas soovite treenida üksinda enda valitud tempos (jõusaalis) või treeningrühmas, kus tempo määrab treener (aeroobika).
  Teine samm -- Konsulteerida treeneriga. Individuaalsetest vajadustest lähtuvalt koostab jõusaali treener spetsiaalse kava, mida muudetakse vastavalt treenituse tasemele. Aeroobikatreeneriga konsulteerides on oluline välja selgitada sobivad aeroobikastiilid. Sportlikumad on combo, low impact,bodyaerobic, step jne. Tantsulisemad stiilid on hip-hop, hot dance jne.
  Kolmas samm -- Treenides ärge võrrelge end teistega, vaid lähtuge oma individuaalsest treeninguvormist, st jõusaalis tuleb treenida endale jõukohaste raskustega. Aeroobikas tuleb valida raskemate harjutuste sooritamisel kergem variant (näiteks jooksu asemel kõnd). Pea meeles: kõik on olnud algajad!
  Neljas samm -- Olles otsustanud jõusaali või aeroobika kasuks, jälgi, et treening oleks mitmekülgne, arendades nii vastupidavust (n-ö võhmatreening) kui ka jõudu. Ka jõusaalis saab arendada vastupidavust, treenides veloergomeetril, stepperil või jooksulindil.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.