15. mai 1997
Jaga lugu:

Ervini köögis nuriseja leebub

Pirita linnaosa vanem Monika Salu leiab, et esinduslikuks ärilõunaks restoran Ervin's Tex Mex vaevalt sobib. Küll aga võib siin lõunatada sõbrast äripartneriga, seda eriti head kööki silmas pidades.

Kuigi Ervin's Tex Mex ei saa hiilata asukohaga, paiknedes pidevalt ummistunud Tartu maantee ääres, on restoran külastajatest lausa tulvil. Oma osa selles on ka soodsatel parkimisvõimalustel, kuid kindlasti eksootilisel mehhiko köögil, mille taset on suudetud hoida juba mitu aastat.

Silt garderoobiletil teatab, et see on ajutiselt suletud. Söögisaali sisenendes pole personalil meist sooja ega külma. Ootamise järel ühmab lõpuks üks kelner, et võime ise valida laua. Nii palju siis teenindusest, mis, olgu etterutates öeldud, on Ervin's Tex Mexi nõrgim lüli.

Menüüd ei tule õnneks kaua oodata. Aperitiiviks tellib Monika Salu mehhiko rahvusjoogi margarita (30 kr). Põhjalikumalt joogikaarti süvenedes avastab Monika Salu ka maasika margarita (43 kr).

Kui viimaks kelneri pilgu tabame ja suudame ta oma laua juurde meelitada, arvab kelner, et vaevalt juba varem tellitut saab ümber vahetada. Järele uurides selgub, et jook ongi valmis ja isegi Monika Salu veetlev naeratus ei suuda kivikujuna mõjuva kelneri meelt muuta. Selline klienti suhtumine on vist küll pigem eesti kui mehhiko moodi.

Pärast esimest veerandtundi tõdeb Monika Salu, et vaatamata külastajate rohkusele õnnestub lauas säilitada privaatsus. Seda tänu laudadevahelisele suhteliselt suurele distantsile ja saali kahele tasapinnale.

Eelroaks tellitud sibularõngad (36 kr) on väga maitsvad, sobides suurepäraselt nii margareta kui õllega. Põhiroaks valib Monika Salu Fajitase (149 kr) kana-, kreveti- ja loomalihatäidisega, mis tuuakse lauale säriseval pannil. Roog meenutab suurt täidetud pannkooki, mida võib ka käevahel süüa. Menüüst hakkab silma ka Ervin's Tex Mexi Fiesta (250 kr), mis on mõeldud vähemalt kahele inimesele. Mina valin suitsutatud searibid (108 kr). Lisandiks pakutakse BBQ kastet, hautatud ube, kartuleid ja keedetud köögivilju. Roog on piprane ja terav, kuid väga maitsev. Portsjoni suurust arvestades pole ka hind kõrge.

Toitu tellides tuleks pöörata tähelepanu tärnikestele, mis on stiilselt kujundatud menüüs mõne toidunimetuse taga. Need näitavad selle vürtsikust.

Praed sunnivad kõrvale ohtralt vett jooma. Kuid, oh õnnetust, järjekordselt tuleb tellitud vett lõpmata kaua oodata. Ringilippavat kelnerit vaadates tundub, et üks inimene pole füüsiliselt võimeline kiiresti teenindama. Seda kõike korvab restorani oivaline köök ning hinna ja kvaliteedi väga hea suhe.

- toiduvalik: 9

- joogivalik: 8

- teenindus: 3

- kiirus: 4

- puhtus: 6

- sisekujundus: 4

Jaga lugu:
Hetkel kuum