• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jaan Toomiku näitus -- läbikukkumine või õnnestumine?

  Jaan Toomiku näitus
  Eesti kunstimuuseumi Rüütelkonna hoones Kiriku plats 1
  avatud kuni 25. maini K--P kell 11--18
  Tegemist on rahvusvaheliselt tunnustatud kunstniku Jaan Toomiku seni ulatuslikuma näitusega Eestis. Esindatud on nii tema maalilooming kui kõmulised videoinstallatsioonid.
  Näitus tervikuna tekitas vastakaid tundeid. Sügava mulje avaldasid suures saalis olnud tööd, milles väljendus minu jaoks samaaegselt ürgse looduse kutse ja lapsemeelsus, tänapäeva ja looduse vastuolu, inimese püüe puhastuda. ?amanistlik lähenemine mulle meeldib. Ülejäänud maalid ja installatsioonid muljet ei avaldanud. Ilmselt seetõttu, et mulle ei meeldi tumedad toonid.
  Mulje jäi positiivne nagu kõigilt Toomiku näitustelt. Tema näitus on intrigeeriv. Kõige suuremat huvi pakkusid videoinstallatsioonid, need panevad alati mõtlema. Kui räägime kommertskunstist, siis Toomiku puhul võib rääkida antikommertsiaalsusest. Esmalt tundus, et Toomik on tavainimesest sammu võrra ees. Tegelikult on tavainimene temast vist paar sammu taga.
  Toomiku kunstile ei saa läheneda mõõdupuuga meeldib--ei meeldi. Esteetika pole tema loomingus kuigi olulisel kohal, küll aga inimeste psühholoogilised stereotüübid. Ta esitab alati väljakutse publiku kultuurilistele eelarvamustele. Publik läheb õnge ja hakkab lärmakalt oma seisukohti avaldama ning reedab oma käitumisega kõik ühiskondlikud kultuurihoiakud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: stopp välistööjõuga skeemitamisele!
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Eesti ettevõtted peaksid naabrite eeskujul asuma värvatud tööjõu hankimise läbipaistvust ja korrasolekut kontrollima, kirjutab tööjõurendi ekspert ja tööjõurendiettevõtte Finesta juht Heikki Mäki.
Muusikaturu valitseja tuli Amsterdamis börsile
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Prantsuse firmast Vivendi eraldatud Universal Music Group debüteeris täna edukalt Amsterdami Euronexti börsil.
Jah või Ei: ettevõtte RIA.com Marketplaces 15 küsimusega kõiki valdkondi hõlmav test
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Mida sa tead e-residentsusest? Aga automüügist ja kinnisvarast? Ja investeerimisest? Vasta 15-le Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces küsimusele ja saa teada, milles oma teadmisi täiendada!
Põhjamaade suurim pank julgustab töötajaid katsetama ja arenema
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.
95 protsenti meestest ja 93 protsenti naistest hindas oma arenguvõimalusi Nordeas kõrgeks, rääkis "Minu karjääri" saates Nordea Eesti värbaja Eha Täht. Saates räägime, millised töötajate arenguvõimalused Nordeas on, ning kuuleme kahte kogemuslugu.