• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kuulujutud kõigutasid dollarit

  Spekulatsioonid Jaapani int-ressimäärade tõstmise teemadel põhjustasid dollari järsu kukkumise jeeni vastu madalaimale tasemele alates 10. jaanuarist, sulgudes Aasia turgudel 116,20 JPY/USD tasemel. Langust toetasid ka New Yorgis levinud kuuldused, et USA on huvitatud tugevast jeenist. See põhjustas märkimisväärse müügisurve pankade poolt, kus-juures kardeti kindlustusfirmade ja eksportööride liitumist müügilainega. Ilmselt Jaapan siiski ei soovi jeeni edasist tugevnemist eks-pordihuvide tõttu, kursivahemikku 114--115 jeeni võib pidada mõlemaid pooli rahuldavaks ning edasist kiiret langust oodata ei ole. Kõrgete Jaapani ametnike avaldused rahustasid järgnevalt turge, ent Euroopas dollari langus jätkus, peatudes 114,70 jeeni tasemel. Dollar langes ka Saksa marga suhtes (1,6894/99). Õhtupoolikul hakkas dollar peale USA aprillikuiste inflatsiooninäitajate avalikustamist siiski tugevnema, jõudes 1,6995 margani. Ka jeeni vastu suutis dollar tõusta üle 116 jeeni, püsides siiski madalamal eilsest tasemest.
  Soome mark langes eile 2,65 kroonini. Rootsi kroon püsis stabiilsena 1,79 kroonil.
  Wall Street startis ma-dalalt, kuid hakkas peagi tõusma, viies Dow Jonesi taas 7300 lähistele.
  Hansapanga aktsia lan-ges Helsingis 1,33 krooni võrra (135,15 kr). Saksa turgudel tõusis Hansapank 135,20 kroonini. Ühispanga aktsia hind püsis Helsingis 51,68 kroonil, Münchenis aga langes 0,2 DEMi võrra.
  Venemaa kauplemissüs-teemi RTS-indeks tõusis 2,07%, maaklerid ennustavad lähiajal ebastabiilset turgu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Indrek Teder: raha räägib. Endiselt
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Mõnedes Euroopa riikides on jätkuvalt esiplaanil äri- ja majanduslikud huvid, mitte sõda Ukrainas. Ja seda täiesti avalikult, kirjutab endine õiguskantsler Indrek Teder vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
USA uute kodude müük langes 9 aasta kiireimas tempos Kõrged laenuintressid survestavad nõudlust
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
USAs langes uute kodude müük aprillis viimase üheksa aasta kiireimas tempos, nõudlust mõjutasid negatiivselt kõrge inflatsioon ning kodulaenu intresside hüppeline tõus, vahendab Bloomberg.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Töötajad peavad mainekaks tööandjaks energiafirmat, tudengid Microsofti
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Töötavate inimeste jaoks on kõige atraktiivsemad tööandjad riigi või kohaliku omavalitsuse infrastruktuuriettevõtted, tudengid hindavad Microsofti Eesti arenduskeskust, LHVd ja Pipedrive’i, näitab Kantar Emori tööandjate maine pingerida.
Parim juht Madis Toomsalu: Eesti parim juht on hoopis mu ema
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.
Konkursi parim juht 2022 ja LHV Grupi juht Madis Toomsalu rääkis tunnustuse teada saamise järel, et peab Eesti parimaks juhiks hoopis oma ema.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.