15. mai 1997 kell 22:00

Kuulujutud kõigutasid dollarit

Spekulatsioonid Jaapani int-ressimäärade tõstmise teemadel põhjustasid dollari järsu kukkumise jeeni vastu madalaimale tasemele alates 10. jaanuarist, sulgudes Aasia turgudel 116,20 JPY/USD tasemel. Langust toetasid ka New Yorgis levinud kuuldused, et USA on huvitatud tugevast jeenist. See põhjustas märkimisväärse müügisurve pankade poolt, kus-juures kardeti kindlustusfirmade ja eksportööride liitumist müügilainega. Ilmselt Jaapan siiski ei soovi jeeni edasist tugevnemist eks-pordihuvide tõttu, kursivahemikku 114--115 jeeni võib pidada mõlemaid pooli rahuldavaks ning edasist kiiret langust oodata ei ole. Kõrgete Jaapani ametnike avaldused rahustasid järgnevalt turge, ent Euroopas dollari langus jätkus, peatudes 114,70 jeeni tasemel. Dollar langes ka Saksa marga suhtes (1,6894/99). Õhtupoolikul hakkas dollar peale USA aprillikuiste inflatsiooninäitajate avalikustamist siiski tugevnema, jõudes 1,6995 margani. Ka jeeni vastu suutis dollar tõusta üle 116 jeeni, püsides siiski madalamal eilsest tasemest.

Soome mark langes eile 2,65 kroonini. Rootsi kroon püsis stabiilsena 1,79 kroonil.

Wall Street startis ma-dalalt, kuid hakkas peagi tõusma, viies Dow Jonesi taas 7300 lähistele.

Hansapanga aktsia lan-ges Helsingis 1,33 krooni võrra (135,15 kr). Saksa turgudel tõusis Hansapank 135,20 kroonini. Ühispanga aktsia hind püsis Helsingis 51,68 kroonil, Münchenis aga langes 0,2 DEMi võrra.

Venemaa kauplemissüs-teemi RTS-indeks tõusis 2,07%, maaklerid ennustavad lähiajal ebastabiilset turgu.

Hetkel kuum