• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Välisviimistlust tehti fotode järgi

  Läinud aastal sõlmisid OÜ Barclay Kinnisvara ja Puhkide perekond pikaajalise lepingu Tallinnas Estonia puiesteel asuva hoone rendiks. Detsembris alustati ajaloolise maja renoveerimist.
  ASi Linnaehitus projektijuhi Ain Rebase sõnul asub hoone vanalinna kaitsetsoonis. Seetõttu tuli tööde käigus järgida Eesti Restauraatori koostatud arhitektuuriajaloolisi eritingimusi.
  Siseviimistluse ja interjöörilahendusega püüti taastada nõukogude ajal kadumaläinud juugendlikku miljööd.
  Välisviimistlus tehti ajaloolistelt fotodelt ja joonistelt selgunu põhjal. Taastatakse sajandi alguses hoone projekteerinud arhitekt Jaroni projektis leiduvad juugendlikud fassaadimustrid. Tähetorni karniisil ja fassaadidel taastatakse meanderornament.
  Renoveerimistööde käigus asendati amortiseerunud keldri ja esimese korruse puitvahelagi raudbetoonvahelaega. Samuti tuli välja vahetada suur osa katuse kandekonstruktsioonist. Evakuatsiooninõuetest lähtuvalt ehitati maja Vabaduse Platsi poolsesse osasse lisatrepikoda. Kuna aprillis olid miinuskraadid, siis lükkus täna avatava hoone tööde lõpp 15. mailt mõnevõrra hilisemale ajale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.