• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lepp võib saada ETV juhiks

  Hagi ?eini volitused lõpevad oktoobris ja talle on tehtud ettepanek asuda Concordia ülikooli meediateaduskonna dekaaniks. Toomas Lepp ütles, et ta oleks valmis ETVd juhtima: «Siis, kui näen, et sellel juhtimisel on ka mingid tagajärjed, parandada ETV materiaaltehnilist baasi, luua vähestele professionaalidele, kes Eestis on, tõeliselt loomingulised tingimused. Loomulikult on peaküsimus rahas, kuidas seda raha teenitakse.»
  Lepp lisas, et on kaugel arvamusest, et vajalik raha peaks tulema riigieelarvest ning on veendunud, et ETVd saab senisest majanduslikult paremini juhtida. ETV juhtimine tähendab Lepa sõnul elektroonilise meedia seaduste komplektset kehtestamist, mis annaks ka eratelevisioonidele võimaluse tegutseda ja elus olla.
  Juhul kui ETV reklaamiosa tõesti ei võimalda eratelevisioonil olla elus, peaks seaduseandja nägema mingeid muid võimalusi, rääkis Lepp.
  Konkreetset otsust uue peadirektori kandidaadi kohta veel ei ole. Praeguse seaduse järgi määrab ETV peadirektori ringhäälingu nõukogu. Kultuuriministeeriumis on aga valmimas uus ringhäälingu seadus, mis võib kehtivat korda muuta. Toomas Lepp on ringhäälingute liidu juhatuse esimees.
  100 000kroonise aktsiakapitaliga OÜ Meediapress asutasid eelmise aasta 18. detsembril praegune peaminister Mart Siimann ja Toomas Lepp, aktsiad jaotusid nende vahel võrdselt. Peaministri kohale asudes müüs Mart Siimann oma aktsiad Rein Kaareperele kuuluvale ASile Krenno.
  OÜ Meediapress filmib peaminister Siimanni pressikonverentse. See on jäänud sellest ajast, kui käis prioriteetide võistlus era- ja Eesti Televisiooni vahel, selgitas Lepp. Kuna ETV võimalusest loobus, otsustas tema TV3 programmidirektorina hakata edastama valitsuse informatsiooni. Meediapressil on leping TV3ga, kes seda saadet neilt tellib. Valitsusega Meediapressil finantssuhet ei ole. Peaministri pressikonverents läheb TV3-le maksma tuhandeid kroone. «Mitte kümneid tuhandeid, ei tahaks numbritest rääkida,» lisas Lepp.
  Peale selle tellib TV3 Meediapressilt poliitikasaadet «Risttuli», «Insider», Tere hommikust, Eesti!», senise «Raidkuju» asemel hakatakse Andres Raidiga suvel tegema «Suvekuju», Kalle Mälbergi loodussaadet, «Keskkonnauudiseid» ja «Politseinädalat».
  TV3 asepresident Andres Jõesaar märkis, et saated on kallid, aga kui ise saaks odavamalt toota, siis ju ei ostaks. «Aga me oleme kvaliteediga rahul,» lisas Jõesaar.
  Meediapressis valmib ka Kanal 2 saade «Ajameeter». Läbirääkimised käivad ETVga, et tuua sügisel nende ekraanile üks ühiskondlik-poliitiline saade.
  Meediapressi kuukäive jääb Lepa sõnul alla miljoni, kasumit ei ole, kuna tulu läheb kaamerate liisingu peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.