Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lepp võib saada ETV juhiks

  Hagi ?eini volitused lõpevad oktoobris ja talle on tehtud ettepanek asuda Concordia ülikooli meediateaduskonna dekaaniks. Toomas Lepp ütles, et ta oleks valmis ETVd juhtima: «Siis, kui näen, et sellel juhtimisel on ka mingid tagajärjed, parandada ETV materiaaltehnilist baasi, luua vähestele professionaalidele, kes Eestis on, tõeliselt loomingulised tingimused. Loomulikult on peaküsimus rahas, kuidas seda raha teenitakse.»
  Lepp lisas, et on kaugel arvamusest, et vajalik raha peaks tulema riigieelarvest ning on veendunud, et ETVd saab senisest majanduslikult paremini juhtida. ETV juhtimine tähendab Lepa sõnul elektroonilise meedia seaduste komplektset kehtestamist, mis annaks ka eratelevisioonidele võimaluse tegutseda ja elus olla.
  Juhul kui ETV reklaamiosa tõesti ei võimalda eratelevisioonil olla elus, peaks seaduseandja nägema mingeid muid võimalusi, rääkis Lepp.
  Konkreetset otsust uue peadirektori kandidaadi kohta veel ei ole. Praeguse seaduse järgi määrab ETV peadirektori ringhäälingu nõukogu. Kultuuriministeeriumis on aga valmimas uus ringhäälingu seadus, mis võib kehtivat korda muuta. Toomas Lepp on ringhäälingute liidu juhatuse esimees.
  100 000kroonise aktsiakapitaliga OÜ Meediapress asutasid eelmise aasta 18. detsembril praegune peaminister Mart Siimann ja Toomas Lepp, aktsiad jaotusid nende vahel võrdselt. Peaministri kohale asudes müüs Mart Siimann oma aktsiad Rein Kaareperele kuuluvale ASile Krenno.
  OÜ Meediapress filmib peaminister Siimanni pressikonverentse. See on jäänud sellest ajast, kui käis prioriteetide võistlus era- ja Eesti Televisiooni vahel, selgitas Lepp. Kuna ETV võimalusest loobus, otsustas tema TV3 programmidirektorina hakata edastama valitsuse informatsiooni. Meediapressil on leping TV3ga, kes seda saadet neilt tellib. Valitsusega Meediapressil finantssuhet ei ole. Peaministri pressikonverents läheb TV3-le maksma tuhandeid kroone. «Mitte kümneid tuhandeid, ei tahaks numbritest rääkida,» lisas Lepp.
  Peale selle tellib TV3 Meediapressilt poliitikasaadet «Risttuli», «Insider», Tere hommikust, Eesti!», senise «Raidkuju» asemel hakatakse Andres Raidiga suvel tegema «Suvekuju», Kalle Mälbergi loodussaadet, «Keskkonnauudiseid» ja «Politseinädalat».
  TV3 asepresident Andres Jõesaar märkis, et saated on kallid, aga kui ise saaks odavamalt toota, siis ju ei ostaks. «Aga me oleme kvaliteediga rahul,» lisas Jõesaar.
  Meediapressis valmib ka Kanal 2 saade «Ajameeter». Läbirääkimised käivad ETVga, et tuua sügisel nende ekraanile üks ühiskondlik-poliitiline saade.
  Meediapressi kuukäive jääb Lepa sõnul alla miljoni, kasumit ei ole, kuna tulu läheb kaamerate liisingu peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele investeerimistarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et investeerimisel on juhe kokku jooksnud või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud kõnetavad, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma uued ja vanad lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et investeerimisel on juhe kokku jooksnud või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud kõnetavad, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma uued ja vanad lemmikud ostukorvi laduda.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Vastvalminud Opeli esindus Peetris vahetab omanikku
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.
Bassadone Automotive Nordicule kuuluv Auto-Bon ostab Länsiauto Opeli imporditegevuse Soomes ja Baltikumis, mis tähendab, et omanikku vahetab ka äsja Peetris avatud uus Opeli esindus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.