29. mai 1997 kell 22:00

Naabrite juures jätkuvalt vaikne

Riia börsi käive langes eile veelgi ulatudes vaid 65 000 latini. Madal hinnatase on siiski investoreid juurde meelitanud ning lisanimekirja aktsiad tõusid, eriti Valmiera Klaaskiud, mille eilne langus olnud tingitud ühest suurest tehingus. Põhinimekirjas oli kerge langus, tõusid Staburadze ja Riia laevatehas.

Vilniuse börsi masohhistlik teekond jätkus ka neljapäeval. Enamik tõsiseltvõetavaid aktsiaid on endiselt kauplemisest välja lülitatud ning mõningast aktiivsust näitasid vaid Birziai ning Alytuse Tekstiil. Esimene langes pool litti tänu teda toetanud suurostja kadumisele, teise puhul toimus aktsiate liikumine väikeaktsionäridelt suurtele ilma olulise hinnamuutuseta.

Moskvas jätkus Gazpromi langus. Aktiivseimaks aktsiaks oli hoopis Irkutskenergo, mis tõusis 0,268--0,272 USD, seda maakleritele arusaamatutel põhjustel. Ülejäänud turg oli üsna vaikne. Uudis Ühendatud Energiasüsteemi juhtkonna vahetusest võib taas tekitada suurema huvi selle aktsia vastu.

Hetkel kuum