11. juuni 1997 kell 22:00

Venemaal on täna iseseisvuspäev

Kolmandat päeva järjest püsis uustulnuk Olainfarm Riia börsil tähelepanu keskpunktis. Kohalike maaklerite ennustused (ponnistused?) täitusid, kui Olainfarm langes esialgselt 2,49 latilt 2,09 latile, olles 15 700-latise käibega unise börsi aktiivseim aktsia. Kõik põhinimekirja aktsiad jäid muutumatuks, enim kaubeldi Riia laevaremonditehasega. Enamik lisanimekirja aktsiatest langes, viies Saule indeksi alla.

Vilniuse börsi maaklerid ei suutnud mõista, miks Leedu Gaasi aktsia langes ilma põhjuseta 10% ehk 1,7 litilt 1,53-le. Hoolimata küllalt väikesest käibest tõmbas Leedu Gaasi langus järele teisedki A-nimekirja aktsiad. Vilniuse Panga käive oli küll suur, kuid hind püsis. Ka Hermis püsis stabiilselt 180 ja Snaige tõusis 10% tänu maikuu kasumitele ning ühele suurele ostutehingule.

Täna on Venemaal töövaba iseseisvuspäev ning RTS-süsteemi kauplemises oli juba eile pühadehõngu. Jätkuvalt langesid Lukoil ja Gazprom, sest mitmed väiksemad aktsiad, nagu Kursk Elektrosvjaz, esinesid väga tugevalt. Edasise turgu mõjutava tegurina nähakse riigi võlakirjade tulumäära tõsist langust viimasel ajal.

Hetkel kuum