15. juuni 1997 kell 22:00

Järvakandi Klaas paisutab müüki

Baltimaade suurim klaastaara tootja AS Järvakandi Klaas plaanib firma juhatuse liikme Esko Härköneni sõnul sel aastal üle 206 miljoni krooni suurust müügikäivet võrrelduna eelmise aasta 141 miljonit kroonise käibega.

Härköneni sõnul oli firma viie esimese kuu käive umbes 100 miljonit krooni. Millise kasumiga eelmine aasta lõpetati, ei soostunud Härkönen ütlema.

130 miljonit taaraühikut aastas valmistav Järvakandi Klaas ekspordib ligi 90% toodangust, peamiselt Balti riikidesse. Firma annab tööd enam kui 260 inimesele.

Vähem kui kuu tagasi ostis Järvakandi Klaas 3,4 mln krooni eest ettevõtte kõrval asuva lehtklaasi tootja, ASi GGI Eesti pankrotivara.

ASi Järvakandi Klaas juhatuse esimees Kari Korhonen rääkis, et GGI Eesti ruumidesse enam lehtklaasi tootmist ei tule. Hooned on plaanis lammutada, et ehitada sinna tulevikus klaastaara tootmise laiendamise eesmärgil uued tootmispinnad, ütles ta.

Möödunud aasta suvest laiendas Järvakandi Klaas tootmistegevust, ehitades uue hoone koos uue klaasisulatusahju, kahe tootmisliini ja segutsehhiga. Kokku investeeris ettevõte uusehitisse 105 mln krooni. Viie aasta jooksul on Järvakandi Klaas tootmisse investeerinud 250 miljonit krooni.

Järvakandi Klaasi suuromanik on sidusfirma OI Finnish Holdings OY kaudu maailma suurim klaastaaratootja, USA firma Owens-Illilnois Inc, kellele kuulub 82% aktsiatest. Teised osanikud on AS Liviko (17,6%) ja väikeaktsionärid. ÄP

Hetkel kuum