• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Lühiuudised

  Leedu president Algirdas Brazauskas saatis seimi tagasi seaduse, mis käsitleb kodanike omandiõiguse taastamist kinnisvarale.
  Leedu riigipea soovitab muuta seaduse viit paragrahvi, mis puudutavad muu hulgas omandiõiguse taastamist eluruumidele. Brazauskas soovitab mitte taastada omandiõigust elumajadele, nende osadele või korteritele senikaua, kuni neis elavad üürnikud. ELTA-ETA
  Venemaa riigiduuma kiitis põhimõtteliselt heaks riigi uue maksuseaduse. Reformimeelse valitsuse koostatud uus maksuseadus vähendab maksukoormust ja peab tegema lõpu kroonilisele maksude alalaekumisele.
  Seaduse teine lugemine on planeeritud 1. novembrile. REUTER-AFP-ETA
  Maksuvabade ostude tegemise võimalus on meelitanud Ahvenamaale hulgaliselt uusi laeva- ja lennuturiste.
  Viking Line'i, Silja Line'i ja Finnairi teatel on märtsikuu alguses jõustunud maksuvaba kaubanduse määrused suurendanud firmade klientuuri. STT-ETA
  Läti väliskaubanduse defitsiit ulatus selle aasta esimese nelja kuu jooksul 163,9 miljoni latini. 1997. a nelja kuuga eksportis Läti kaupu 293,9 miljoni lati eest ning importis 457,8 miljoni lati eest.
  Läti tähtsamad väliskaubanduspartnerid selle aasta esimese nelja kuu jooksul olid Venemaa ja Suurbritannia. BNS
  Lätis korraldatud arvamusküsitluste järgi on riigi populaarseim poliitik Läti Panga president Einars Rep?e.
  Ajalehes Diena avaldatud sotsioloogiliste küsitluste tulemuste järgi kuuluvad poliitikute edetabeli esikolmikusse veel asepeaminister Anatolijs Gorbunovs ja president Guntis Ulmanis. Neljandal kohal on Riia linnapea Andris Berzin? ning viiendal peaminister Andris ?kele. BNS
  Hongkongi üleandmist Hiinale 30. juunil kajastatakse 40 tunni vältel ka Internetis.
  Ametlikke üleandmistseremooniaid ja tohutut tulevärki edastab Hongkongi hiina ülikooli riiklikult finantseeritav levivõrk, sündmuste arengut saab jälgida aadressil http://www.rthk.org.hk. REUTER-BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.