3. juuli 1997 kell 22:00

Hämmastav konkursikomisjon

Kui tahad keset palavat suve midagi hämmastavat, omapärast või hoopis kentsakat näha ja kogeda, siis vaata, mida tehakse riigiasutustes.

Võtame näiteks väärtpaberiinspektsiooni peadirektori valimisega seonduva. Väärtpaberiinspektsioon on asutus, mis peaks teostama börsi järelevalvet sellise ranguse ja selgusega, et ühelgi asjaosalisel ei tekiks kiusatust siseinfot kasutada või mõnel muul moel väikeinvestoreid pügada. Seepärast peab selle institutsiooni eesotsas olema teatud mõttes kompromissitu ja aus inimene, kes valdab teemat.

Kummalisel kombel on seda inimest riigikantselei kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjoni koosseisus valima pandud aga isikud, kellest enamikul pole aimugi, mida kujutavad endast väärtpaberid, mis asi on börs ja kuidas teostatakse väärtpaberialast järelevalvet. Nii pole mingi ime, kui ühel heal päeval on kits kärneriks saanud.

Hetkel kuum