• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hämmastav konkursikomisjon

  Kui tahad keset palavat suve midagi hämmastavat, omapärast või hoopis kentsakat näha ja kogeda, siis vaata, mida tehakse riigiasutustes.
  Võtame näiteks väärtpaberiinspektsiooni peadirektori valimisega seonduva. Väärtpaberiinspektsioon on asutus, mis peaks teostama börsi järelevalvet sellise ranguse ja selgusega, et ühelgi asjaosalisel ei tekiks kiusatust siseinfot kasutada või mõnel muul moel väikeinvestoreid pügada. Seepärast peab selle institutsiooni eesotsas olema teatud mõttes kompromissitu ja aus inimene, kes valdab teemat.
  Kummalisel kombel on seda inimest riigikantselei kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjoni koosseisus valima pandud aga isikud, kellest enamikul pole aimugi, mida kujutavad endast väärtpaberid, mis asi on börs ja kuidas teostatakse väärtpaberialast järelevalvet. Nii pole mingi ime, kui ühel heal päeval on kits kärneriks saanud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Krüptopüramiidi looja pandi USAs 7,5 aastaks vangi
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.
New Yorgi kohtunik mõistis enam kui sadat investorit kokku 90 miljoni dollariga tüssanud Stefan Qinile 7,5 aastase vanglakaristuse. Noormehe asutatud krüptobörside fond osutus tegelikkuses Ponzi skeemiks.