13. juuli 1997 kell 22:00

Laevaremonditehas ostis Kaliningradis tehase

Berman märkis, et laevaremonditehas kavatseb Kaliningradi tehases kõigepealt investeerida uute tootmisvahendite moderniseerimisse. Millises mahus tootmist Kaliningradis plaanitakse, ei osanud Berman veel öelda.

Berman rääkis, et Kaliningradis seni tööta seisnud tehase ostmine on osa laevaremonditehase gaasiäri laiendamise plaanidest. Laevaremonditehas omab tööstusliku gaasi tehast Lätis, kus lõpetatakse moderniseerimine ning alustatakse tootmist oktoobris. Peetakse plaane rajada samasugused gaasitööstusettevõtted Leedus ja Ukrainas.

Balti laevaremonditehase tütarfirma AS Elme-Eme on Eestis ja kogu Balti riikide territooriumil Soome gaasitootja AGA olulisemaid konkurente, on teatanud ASi Eesti AGA esindajad varasemates intervjuudes.

Balti laevaremonditehase selle aasta esimese poolaasta käive oli 205 miljonit ja kasum ligi 30 miljonit krooni. Aasta lõpuks plaanib firma ligi 500 miljoni krooni suurust käivet ja üle 60 miljoni krooni puhaskasumit.

Sellel aastal kavatseb laevaremonditehas investeerida kokku 100 miljonit krooni põhiliselt kaide remondiks ning uute projektide juurutamiseks.

Tõenäoliselt saab suve jooksul teatavaks, kas Balti laevaremonditehas võidab Venemaa suurima laevakompanii korraldatud naftatankerite ehitamise konkursi, mille mahuks on plaanitud 60 miljonit dollarit. Laevaremonditehas osaleb sellel konkursil koos ühe Eesti pangaga.

Hetkel kuum