17. juuli 1997 kell 22:00

Eurouudised viisid börsi taas üles

Head uudised pole veel ilmast otsa lõppenud ja hindade stabiliseerumisest börsil oli kahel möödunud päeval asi üpris kaugel. Eestile soodne otsus Euroopa Liiduga ühinemise suhtes tõi välisinvestorid taas turule ning hinnad hakkasid kiiresti tõusma. Sellele lisandusid veel mitmete firmade head poolaastatulemused neljapäeval ning olidki uued rekordtasemed käes.

Kui kolmapäeval tõusid põhiliselt pangad ning Norma, siis neljapäeval läks üles kõik mis tõusta sai, peale EVP mis kaotas -3,9%. Enim, 9,2%, tõusis Estiko, ent seda peetakse ajutiseks. Kaubamaja tõusis 4,1%, Hoiupank ja EMV 3,9% ning Hansapank 3,1%. Maaklerid usuvad, et jätkuvalt on tõusupotentsiaali Normal ja farmaatsiatehasel, kuna aga kaubamaja ja Estiko tõus on pigem psühholoogiline. Normale kuulub üleeilsest ka suurima börsitehingu (üle 120 miljoni krooni) rekord.

Usutavasti ei kesta seekordne tõus siiski üle nädalalõpu ning järgmisel nädalal näeme rahulikumat börsi veidi madalamatel tasemetel.

Hetkel kuum