20. juuli 1997 kell 22:00

Plaza Hotell sai ehitusmaa

Valitsuse otsuse kohaselt võõrandatakse RASile Sakala tasuta 10677 ruutmeetri suurune maatükk, millest Plaza on nõus ostma 5717 ruutmeetri suuruse osa hinnaga 3500 krooni üks ruutmeeter, makstes maa eest kokku 20 miljonit krooni. Jaaksoo sõnul selgub täpne ostmise kuupäev pärast projekti vedaja sir David Roche'i naasmist Inglismaalt, kus ta peab läbirääkimisi hotelli ehitamist finantseeriva maailmapanga finantsorganisatsiooni IFCga.

«Kohtumine läks väga positiivselt,» ütles sir Roche Inglismaalt. Tema sõnul arutati IFC esindajatega puhtpraktilisi asju, näiteks firma vastavust rahvusvahelistele standarditele.

Sir Roche kinnitas, et projekti maksumus on 50 miljonit USA dollarit (umbes 700 miljonit krooni) ja ehitamine algaks kohe pärast maa saamist. «Aga see on pikk protsess ja sõltub eestlastest,» nentis ta. Sir Roche naasis Inglismaalt eelmise nädala lõpus.

Meeli Jaaksoo sõnul korraldatakse peagi detailplaneeringu konkurss, kuid ehitajatest, tulevasest töökohtade arvust ja hotelli söögikohtadest on veel vara rääkida. «Peamine on Sakala konverentsikeskusesse mahtuva 1100 delegaadi toitlustamine kelnerite teenindamisel,» rääkis Jaaksoo.

Kuuekorruselisse hotelli tuleb 250 kahekohalist tuba. Jaaksoo kinnitusel ei tohi hotell olla kõrgem kui Sakala keskus. «Kindlasti kaasame projekteerimisse ka Sakala keskuse arhitekti Raine Karbi,» ütles Jaaksoo.

Hetkel kuum