• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti tööstus areneb kiiremini

  Leedu tööstus müüs esimesel poolaastal kaupu 8,4 miljardi liti väärtuses ehk vaid 0,1 protsenti rohkem kui möödunud aastal samal ajal. Läti tööstustoodang kasvas esimesel poolaastal mullusega võrreldes 0,7 protsenti.
  Nii Eestis kui Lätis on kiireima kasvuga puidu töötlemine. Eestis kasvas see 52,7 protsenti ja Lätis 24,4 protsenti.
  Eesti tööstustoodangu kiire kasv on analüütikute hinnangul peamiselt kiire ja eduka erastamise tulemus. «Võrreldes Läti ja Leeduga on Eestis erastamisega palju kaugemale jõutud, erastatud ettevõtted on hakanud kiiresti arenema,» ütles majandusministeeriumi tööstuspoliitika osakonna peaspetsialist Fred-Georg Loit.
  Eesti tööstusettevõtete toodangu müük kasvas esimesel poolaastal püsivhindades 12,7 protsenti võrreldes möödunud aasta sama ajaga. Töötleva tööstuse ettevõtted müüsid sealhulgas toodangut 16,2 protsenti rohkem, jooksevhindades 24,5 protsenti rohkem.
  Loidi sõnul pole tööstustoodangu müügi äkilises kasvus midagi imelikku, sest alustati väga madalalt tasemelt.
  «1996. aastal oli eelmise aastaga võrreldes tõus vaid 0,9 protsenti. Kui nüüd jagada selle aasta kasv kahe aasta peale, saame päris tavalise tulemuse,» märkis ta.
  Loidi sõnul on eriti positiivne toiduainetetööstuse kiire kasv, kuna selle tööstusharu osatähtsus töötlevas tööstuses on 28,8 protsenti.
  Toiduainetetööstuse müük kasvas 1996. esimese poolaastaga võrreldes jooksvates hindades 18 protsenti ja võrreldavates hindades 15,6 protsenti, mis näitab, et toiduainete hinnad pole aasta jooksul oluliselt tõusnud.
  Kõige kiiremini on kasvanud metsa- ja puidutööstuse toodete müük, samas on selle osatähtsus töötlevas tööstuses 13,1 protsenti. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Kaarel Ots: Tallinna börsil seisab ees mitmekordne kasv
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots teab kuupäeva ja kellaaja täpsusega, millal jõuab Tallinna Börsi indeks 10 000 punktini. Eilse seisuga on indeks 1953 punkti juures.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.