29. juuli 1997 kell 22:00

Ehitushind tõusis teises kvartalis

Ehitushinnad tõusid teises kvartalis 2,4 protsenti, teatas statistikaamet. Eramuindeks tõusis 2,7%, korruselamu indeks 2,9%, tööstushooneindeks 2,0% ja ametihooneindeks 2,1%. Ehitushinnaindeksi kasvu teises kvartalis mõjutas kõige enam korruselamu ehitusmaterjalide hinnatõus. 1996. aasta teise kvartaliga võrreldes oli ehitustegevus tänavu 10,5% kallim.

Ehitushinnaindeks väljendab ehitustegevuse maksumuse muutust ehitusplatsi otsekulude tasemel. BNS

Statoil ehitab Viljandisse jaama AS Eesti Statoil sai Viljandi linnavalitsuselt ehitusloa endise nõukogude sõjaväeosa territooriumile bensiinijaama rajamiseks. Statoili ehitusjuhi Helle Vaino sõnul ehitab Norra kütusekotserni esimese minijaama Viljandisse Tallinna firma Wiklar, kes on Statoili jaamu ehitanud ka teistesse Eesti linnadesse. Firma peadirektori Sanny Aslundi sõnutsi ehitatakse jaam valmis kolme kuuga ja peaks valmis saama veel sellel aastal. BNS

Shell avab uue teenindusjaama Kütusefirma Shell avab selle nädala lõpus uue teenindusjaama Tallinnas Peterburi tee ja Katusepapi tänava nurgal. Shelli Eesti piirkonna juhatja Riina Aamisepa sõnul on ühe Shelli teenindusjaama maksumus miljon dollarit ehk 13--14 miljonit krooni.

Sarnaselt eelmiste Shelli jaamadega valmib ka Katusepapi teenindusjaam koostöös ehitusfirmaga Koger & Sumberg. Lisaks traditsiooniliselt pakutavatele teenustele on uues jaamas kohvik ning kauplus. BNS

Hetkel kuum