Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Tallinna börsi noteerimiskomisjon rahuldas eile ASi Norma taotluse aktsiate noteerimiseks börsi põhinimekirjas, ütles börsi noteerimisosakonna juhataja Rain Semper.
    Noteerimiskomisjon rahuldas ka turvafirma ESS taotluse aktsiate noteerimiseks börsi lisanimekirjas. Mõlema ettevõtte aktsiad on börsil noteeritud alates 5. augustist. BNS
    ASi Talinvest 75 miljoni kroonine lühiajaliste kommertspaberite emissioon märgiti 60 protsendi ulatuses üle.
    «Talinvest lasi esimese seeria kolmekuulise lunastamistähtajaga kommertspaberid ringlusse 25. juulil ja nende kupongintressimäär on 8,5 protsenti aasta kohta,» teatas emissiooni korraldaja, Talinvest-Suprema Securities juhatuse liige Rain Nuka.
    Tegemist on esimese emissiooniga kommertspaberite programmi raames, mille kestvus on kolm aastat ja maksimaalne maht on 125 miljonit krooni.
    «Emissioon korraldati kirjaliku enampakkumisena, kus huvitatud investoritel oli võimalik pakkuda kommertspaberite eest nominaalväärtusest kõrgemat hinda. Seetõttu kujunes esimese seeria emissiooni tegelikuks keskmiseks tootluseks 7,95 protsenti aastas,» ütles Nuka.
    ASi Talinvest nõukogu esimehe Jaak Roosipuu sõnul kujunes investorite huvi kommertspaberite vastu ootamatult suureks. Emissioonidest laekuvat raha kasutab Talinvest oma investeeringute finantseerimiseks. BNS
    Välispangad ei soovi Eestis uusi panku asutada, eelistades investeerida juba tegutsevate pankade aktsiatesse.
    Eesti Panga infotalituse asejuhataja Kaja Kell ütles, et viimase 12 kuu jooksul pole ükski välismaine krediidiasutus keskpangale panga avamiseks litsentsitaotlust esitanud.
    Kella sõnul kaaluvad Eestisse raha paigutavad investorid reaalselt, kas on vaja teha uude struktuuri paigutusi või omandada juba eksisteeriva ja sissetöötatud struktuuri aktsiaid. BNS
    Riigikantselei kõrgemate riigiametnike atesteerimiskomisjon võib täna välja valida väärtpaberiinspektsiooni uue peadirektori. Inspektsiooni juhi peab kinnitama rahandusminister. BNS KAAREPERE KRIMINAALASI VENIB
    Kaitsepolitsei jätkab kuuendat kuud ametiseisundi kuritarvitamises ja lohakuses süüdistatava Tartu Kommertspanga (TKP) endise juhatuse esimehe Rein Kaarepere kohtust tagasi saadetud kriminaalasja uurimist.
    Kapo pressiesindaja ütles, et Kaarepere kriminaalasja täiendav uurimine on mahukas. «Uurimise lõpptähtaega on praegu raske prognoosida,» ütles ta.
    Enne möödunud sügisel kriminaalasja esimest korda kohtusse saatmist, uurisid keskuurimisbüroo ja kapo Kaarepere tegevust üle nelja aasta. BNS
    Tallinnas Haaberstis asuv Rocca al Mare Tivoli AS lõpetas poolaasta 1,6 miljoni kroonini ulatuva kahjumiga.
    Tallinna abilinnapea Kalev Kallo ütles, et kuigi tivoli lõpetab sarnaselt eelmise aastaga ka tänavu kahjumiga, on tegevuskahjum esimese poolaastaga vähenenud ligi 700 000 krooni ja linn oma osalusest selles firmas loobuda ei kavatse.
    Tallinna linn on Rocca al Mare Tivoli ASi osanik 1995. aastal sõlmitud liitumislepingu järgi 5,6 hektari suuruse maa-ala 60 aasta maamaksu ja 99 aastase hoonestusõiguse tasuga. BNS NORMA OOTAB 97 MILJONI KROONIST PUHASKASUMIT
    AS Norma juhatus kinnitas 1997. käibeprognoosiks 486,8 miljonit ja puhaskasumi prognoosiks 97,1 miljonit krooni.
    Prognoosi koostamisel lähtus ettevõtte juhatus kuue kuu tulemustest ja eeldusest, et ka teisel poolaastal püsib nõudlus Norma põhiturgudel esimese poolasta tasemel, ütles Norma finantsdirektor Peep Pihotalo.
    Analüütikute hinnangul on Norma tänavune kasumiprognoos konservatiivne. «Prognoosi tegemisel on lähtutud sellest, et dollar jääb samale tasemele või isegi langeb,» märkis Hoiupanga vanemanalüütik Martti Singi. BNS MMMI VÕLAUSALDAJAD TULEVAD KOKKU
    Täna tuleb kokku pankrotistunud ASi Makarov Muusik Management (MMM) võlausaldajate esimene koosolek. Ligi 12 miljoni kroonise võlakoorma katmiseks on tuvastatud vara ainult 16 000 krooni ulatuses.
    MMMi pankrotihaldur Rein Vaiksaar ütles, et ta oleks õnnelik, kui võlausaldajad või keegi teine oskaks öelda, kuhu Jüri Makarovi kunagise menuettevõtte vara on kadunud. Juuni alguses tegi Vaiksaar Tallinna linnakohtule ettepaneku lõpetada MMMi pankrotimenetlus pankrotti välja kuulutamata selle raugemise tõttu, kuna võlgnikul pole vara pankrotikulude katteks. 30. juunil otsustas kohus siiski pankroti välja kuulutada. ÄP
    Tallinnas asuva Kadariku ja Järveotsa kaupluse enampakkumisele laekus esmaspäevaks neli pakkumust. Kaupluste pankrotistunud omaniku ASi Kadarik pankrotihalduri Ingrid Proosi sõnul avatakse pakkumused homme.
    Kuigi pakkumuste esitamise tähtaeg oli esmaspäeval, otsustas pankrotitoimkond ümbrikute avamise neljapäevale edasi lükata, sest paari päeva jooksul võib postiga veel pakkumusi tulla, ütles Proos.
    Enampakkumisel müüakse vaid põhi- ja käibevahendeid. Hooneid ei müüda, sest need kuuluvad Tallinna linnale. Mõlema kaupluse alghind on viis miljonit krooni.
    Lisatingimusena peab ostja välja ostma kauplustes oleva kaubajäägi, mis on kaubahallil miljon ja Järveotsa poel ligi 1,3 miljonit krooni. Samuti peab ostja linnale tasuma kaubahalli 1,5 miljoni kroonise ja Järveotsa poe 230 000 kroonise rendivõla. Ostjal tuleb tööle võtta ka kaupluste töötajad. ÄP TALLINN MÜÜB OSALUST VANALINNA FONDIS
    Tallinna linn müüs osaluse Tallinna vanalinna fondis enampakkumisel alghinnaga 1,3 miljonit krooni tundmatuks jääda soovivale eraettevõtjale, teatas Tallinna linnavaraameti müügiosakonna juhataja Udo Klopets.
    Vanalinna fondi poolte osakute omanik on Tallinna Pank, kellel säilib osakute eelisostuõigus järgneva kuu jooksul. Panga loobumise korral peab enampakkumise võitja ostulepingu vormistama kahe kuu jooksul, selgitas Klopets. Ta ei välistanud, et enampakkumise võitja võib olla variisik.
    Tallinna Panga avalike suhete juht Gunnar Okk ütles, et pakkumine kukkus läbi, kuna keegi ei pakkunudki. «See on esialgne info, et üks eraisik tegi pakkumise. Pole õrna aimugi, kes see eraisik võiks olla,» nentis ta. Ta lisas, et Tallinna Panga juhtkond kujundab oma seisukoha niipea, kui neile ametlikult teatatakse enampakkumise õnnestumisest.
    Vanalinna fond on poolte Tallinna Ärikeskuse (TBC) aktsiate omanik, ülejäänud aktsiad kuuluvad USA firmale Woshram Group Overseas Ltd. ÄP
    Nädal aega tagasi ilmus Sõnumilehes kuulutus, kus V. Kaasik teatab, et tuleb appi äriinimestele, kes pole jõudnud oma firmat veel äriregistrisse kanda. Dokumentatsiooni vormistamise ja äriregistrisse esitamise tasuks oli märgitud 1990 krooni.
    Tuntud vandeadvokaat Viktor Kaasik oli kuulutusest teada saades ilmselgelt nördinud: «No kujutage ette, kui minu klientidest keegi seda loeb, mõtleb, et Viktor Kaasik on lolliks läinud.»
    Kaasik kirjutas üles teates märgitud mobiiltelefoni numbri ja arutles, kas ta peaks nüüd omakorda reklaamipinda ostma ja eksitava teate ümber lükkama. ÄP
    Möödunud nädalal avas AS Mäo Taba oma tankla Mäo teeristil. Tanklasse investeeriti 4,5 miljonit krooni ja tanklas on kauplus ning du?iruum.
    «See on meie esimene koostööprojekt ASiga Favora ja tankla kannab seetõttu Favora värve ning seal toimib nende kütusekaart,» ütles tankla omaniku, ASi Mäo Taba nõukogu liige Jaan Soomets. Tema sõnul planeeritakse päevakäibeks 6000 liitrit kütust ja selle tulemuseni on juba jõutud.
    «Mäos on kuues Favora värvides tankla ja sel aastal avame veel 3 bensiinijaama,» ütles ASi Favora omanik ja juhatuse esimees Aivo Pärn. ÄP
  • Hetkel kuum
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Euribori kasv vähendas EfTENi kasumit
Euroala intressiturgude ja Balti riikide majanduste stabiliseerumise märgid kajastusid ka EfTEN Real Estate Fundi aasta esimese kvartali tegevuses.
Euroala intressiturgude ja Balti riikide majanduste stabiliseerumise märgid kajastusid ka EfTEN Real Estate Fundi aasta esimese kvartali tegevuses.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: Ford Transit gloria mundi
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Myrakas müüs maha teda truult teeninud vanaldase Ford Transiti ning mõtiskleb selle kõrvale ausa väikeettevõtluse võimatuse üle.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Eesti üks paremaid juhte: uhke tunnistada, et olen palju vigu teinud “Juhi juttude” värskes saates Annika Arras
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
"Olen elus nii palju vigu teinud, seda on uhke tunnistada," ütleb saates selle aasta parima juhi konkursi üks finaliste, Miltton New Nordicsi juht Annika Arras. "Mingites asjades läbipõrumine on hädavajalik."
Karmo Tüür: kuriusklikkus saadab ökosurma
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Rohepööre on viinud ususõjani, mille ohvriks võivad langeda ettevõtted või koguni majandusharud, kirjutab poliitikavaatleja ja väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäeva essees.
Tesla plaan keskenduda odavamatele sõidukitele kergitas aktsia hinda
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Tesla avaldas eile plaani, mille kohaselt hakatakse tootma soodsamaid sõidukeid juba selle aasta lõpus. Tootmine hakkaks toimuma olemasolevates tehastes, mis lööb plaani segamini seoses Mehhikosse ja Indiasse kavandatavate uute tehastega. Pärast seda teadet on Tesla aktsia hind hakanud taas tõusma.
Raadiohommikus: tippjuhtide värbamine, noorte palk ja börsitulemusi
Neljapäeva hommikuprogrammis tuleb juttu tippjuhtide värbamisest, noorte palgaootusest ning mitme börsifirma tulemustest.
Neljapäeva hommikuprogrammis tuleb juttu tippjuhtide värbamisest, noorte palgaootusest ning mitme börsifirma tulemustest.
SEB kolme kuu kasum kahanes 31 miljoni euroni
SEB Pank teenis tänavu esimeses kvartalis kasumit 31,4 miljonit eurot, samas kui mullu samal ajal ulatus näitaja 50,9 miljonini.
SEB Pank teenis tänavu esimeses kvartalis kasumit 31,4 miljonit eurot, samas kui mullu samal ajal ulatus näitaja 50,9 miljonini.