• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kesine saak

  Kesk-Euroopa riigid saavad põldude vee alla jäämise tõttu loodetust tunduvalt väiksema viljasaagi. Londonis asuv rahvusvaheline teraviljanõukogu (IGC) on koostanud nende saagiprognoosid.
  Vee all on Lõuna- ja Lääne-Poolas ligi 2000 ruutkilomeetri suurune ala. Põllumajandusminister Jaroslaw Kalinowski andmetel on üle ujutatud 370 000--400 000 hektarit põllumaad. Tema arvates jääb saamata 600 000--800 000 tonni vilja. Teravilja kogusaagiks prognoositakse 23,6 miljonit tonni.
  Vesi taganeb, kuid ainult mõni küla on jäänud sellest puutumata. Kokku oli üle ujutatud 130 000 hektarit põllumajandusmaad, millest põllumajandusministeeriumi andmetel on 50 000 hektarit täielikult ja 50 000 osaliselt kahjustatud. Teraviljatoodang jääb algselt kavandatud seitsmest miljonist tonnist 700 000 kuni miljoni tonni võrra väiksemaks.
  Slovakkia statistikaamet kahandas üleujutuse tõttu esialgse viljasaagiprognoosi 3,12 miljonilt tonnilt 3,03 miljonile tonnile, mis võrdub eelmise aasta saagiga.
  Brandenburgi liidumaal on üle ujutatud 7500 hektarit põllumajandusmaad ja Oderbruchi piirkonnas on ohus 76 165 hektarit maad, millest haritavat maad on 64 388 hektarit. Saksamaa kahjud naabermaadega võrreldes on aga tühised, kui arvestada, et tal on teravilja all 7,04 miljonit hektarit. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.