• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kesine saak

  Kesk-Euroopa riigid saavad põldude vee alla jäämise tõttu loodetust tunduvalt väiksema viljasaagi. Londonis asuv rahvusvaheline teraviljanõukogu (IGC) on koostanud nende saagiprognoosid.
  Vee all on Lõuna- ja Lääne-Poolas ligi 2000 ruutkilomeetri suurune ala. Põllumajandusminister Jaroslaw Kalinowski andmetel on üle ujutatud 370 000--400 000 hektarit põllumaad. Tema arvates jääb saamata 600 000--800 000 tonni vilja. Teravilja kogusaagiks prognoositakse 23,6 miljonit tonni.
  Vesi taganeb, kuid ainult mõni küla on jäänud sellest puutumata. Kokku oli üle ujutatud 130 000 hektarit põllumajandusmaad, millest põllumajandusministeeriumi andmetel on 50 000 hektarit täielikult ja 50 000 osaliselt kahjustatud. Teraviljatoodang jääb algselt kavandatud seitsmest miljonist tonnist 700 000 kuni miljoni tonni võrra väiksemaks.
  Slovakkia statistikaamet kahandas üleujutuse tõttu esialgse viljasaagiprognoosi 3,12 miljonilt tonnilt 3,03 miljonile tonnile, mis võrdub eelmise aasta saagiga.
  Brandenburgi liidumaal on üle ujutatud 7500 hektarit põllumajandusmaad ja Oderbruchi piirkonnas on ohus 76 165 hektarit maad, millest haritavat maad on 64 388 hektarit. Saksamaa kahjud naabermaadega võrreldes on aga tühised, kui arvestada, et tal on teravilja all 7,04 miljonit hektarit. REUTER-ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.