• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tartust kujuneb Eestimaa keeglipealinn

  Tartu ülikooli tornühiselamu alla, endise tudengisöökla kohale ehitatakse 800 ruutmeetri suurune kompleks, kus peale keegliradade hakkavad paiknema ka saja kohaga restoran, baar, tantsusaal, saun ja piljardilauad. Investeeringu kogumaht on ligi viis miljonit krooni.
  «Arvan, et nii tudengitel kui teistel tartlastel on vaja normaalset vaba aja veetmise kohta ja keegel on selleks suurepärane võimalus,» ütles ASi Berg Hotell Projekt juhatuse esimees Meelis Tomberg.
  Kaks aastat tagasi avas Tomberg Ihaste hotellis kahe rajaga keeglisaali, mille edust julgustatuna otsustas ta veel ühe keeglisaali rajada.
  Keeglirajad on tellitud Saksamaalt ja neid paigaldavad firma AG Schmidt + Thomas International spetsialistid. Sama firma rajad on üleval ka Ihastes.
  «Meie firma ehitab aastas keskeltläbi saja uue keeglisaali rajad nii Euroopas kui kaugemalgi,» ütles paigaldajafirma esindaja Thomas Völckner.
  Kui Euroopa keeglis tuleb pikali saada üheksa kurikat, siis Ameerika bowling'us kümme kurikat. Bowling'u tõi Eestisse Robert Mirzojev, kelle firmale Mirco kuulub Tartus nelja rajaga mängusaal.
  «Möödunud nädalal avasime ka Tallinnas Pirita rannahoones kuue rajaga bowling'usaali, mis peaks olema Eesti parim,» väitis Mirzojev. Lähitulevikus on kavas rajada bowling'usaal Pärnusse. «Kindlasti ehitan ühe saali juurde ka Tartu ja Tallinna kesklinna,» lubas Mirzojev.
  Peale nimetatute on keeglisaal veel Tallinna linnahallis. Pärnu hotellis Strand asuv keeglisaal on juba pikemat aega suletud ja rohkem keegli või bowling'u mängu võimalusi Eestis praegu polegi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
JPMorgan näeb järgmisel aastal majanduse täielikku taastumist
Üks USA suurimaid investeerimispanku JPMorgan on järgmise aasta suhtes väga positiivselt meelestatud ning näeb maailmamajanduse täielikku taastumist, vahendab Reuters.
Üks USA suurimaid investeerimispanku JPMorgan on järgmise aasta suhtes väga positiivselt meelestatud ning näeb maailmamajanduse täielikku taastumist, vahendab Reuters.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.