10. august 1997 kell 22:00

Tugevat dollarit naudivad EMEX ja farmaatsiatehas

«EMEXil on dollarikäivet umbes üks kolmandik,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Toomas Keridon. «Seega saab mõju olla ainult selle osa piires,» lisas ta.

Keridoni sõnul on vanametall kaup, mille hind sõltub börsihindadest ja need korrigeeruvad vastavalt valuutakursi kõikumisele. «Kuna dollar on tõusnud, siis on sellel kasumit suurendav mõju,» ütles Keridon.

Tallinna farmaatsiatehase pearaamatupidaja Aivi Velleste ütles, et ta ei tea täpselt, kui suur osa toodangust müüakse dollarite eest. «Üldiselt on tugevast dollarist tulu, aga konkreetset suurust ei oska ma öelda,» lausus Velleste.

Tallinna farmaatsiatehase aktsia sulgemishind on tõusnud Tallinna börsil nädala ajaga üle 27 protsendi 141,25 kroonilt 1. augustil kuni 180 kroonile 8. augustil. Tallinna farmaatsiatehase peadirektor Priit Kivi on öelnud, et ettevõtte juhtkonna jaoks on aktsia hinna nii suur tõus olnud üllatuseks. ÄP-BNS

Hetkel kuum