21. august 1997 kell 22:00

"Hiiob" hiilgas Neeme Järvi taktikepi all

16. augustil Eesti Kontserdi saalis

Eesti Kontserdi hooaja avakontserdil kõlanud suurteost Artur Kapi "Hiiobit" esitati sõjajärgsel ajal esmakordselt. Dirigendipuldis seisis Neeme Järvi, kelle taktikepi all musitseerisid ERSO, Eesti Kontserdi võimas oratooriumikoor, Eesti Poistekoor ning suurepärased solistid Urve Tauts, Taimo Toomast, Mart Mikk ja Mati Palm, orelil Ines Maidre.

- kuulaja

TUNNE KELAM

riigikogu aseesimees

kontserdi patroon

Kuna ma pole ise muusik, ent selle valdkonnaga siiski tuttav, oli esimene okupatsioonijärgne "Hiiobi" ettekanne huvitav just sõnumi poolest, mis on lähedalt seotud meie rahva saatusega. Sümbolina mõjus, et teost juhatas Neeme Järvi. Teos on alaliselt elulähedane ja võimas muusikaliselt küpsuselt. Nautisin väga Saatana ja Jumala kauplemist, koore.

- kuulaja

TIIT KANGRO

restorani Eeslitall tegevdirektor

"Hiiob" Eesti Kontserdi uue kuue saanud saalis jättis hea ja piduliku tunde. See tekkis tänu heale esitajatekoosseisule ja loomulikult dirigent Neeme Järvile, kes oli väga sõiduvees. Tulemust oli nauditav kuulata ja vaadata. Dirigendi taktikepp pani asja paika. Võlusid Venno Laulu laulupoisid. Hea, et avakontserdiks valiti just üks meie muusikaajaloo sümbolteos.

Hetkel kuum