• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Hiiob" hiilgas Neeme Järvi taktikepi all

  16. augustil Eesti Kontserdi saalis
  Eesti Kontserdi hooaja avakontserdil kõlanud suurteost Artur Kapi "Hiiobit" esitati sõjajärgsel ajal esmakordselt. Dirigendipuldis seisis Neeme Järvi, kelle taktikepi all musitseerisid ERSO, Eesti Kontserdi võimas oratooriumikoor, Eesti Poistekoor ning suurepärased solistid Urve Tauts, Taimo Toomast, Mart Mikk ja Mati Palm, orelil Ines Maidre.
  - kuulaja
  TUNNE KELAM
  riigikogu aseesimees
  kontserdi patroon
  Kuna ma pole ise muusik, ent selle valdkonnaga siiski tuttav, oli esimene okupatsioonijärgne "Hiiobi" ettekanne huvitav just sõnumi poolest, mis on lähedalt seotud meie rahva saatusega. Sümbolina mõjus, et teost juhatas Neeme Järvi. Teos on alaliselt elulähedane ja võimas muusikaliselt küpsuselt. Nautisin väga Saatana ja Jumala kauplemist, koore.
  - kuulaja
  TIIT KANGRO
  restorani Eeslitall tegevdirektor
  "Hiiob" Eesti Kontserdi uue kuue saanud saalis jättis hea ja piduliku tunde. See tekkis tänu heale esitajatekoosseisule ja loomulikult dirigent Neeme Järvile, kes oli väga sõiduvees. Tulemust oli nauditav kuulata ja vaadata. Dirigendi taktikepp pani asja paika. Võlusid Venno Laulu laulupoisid. Hea, et avakontserdiks valiti just üks meie muusikaajaloo sümbolteos.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Snaige küsib kahjumi katteks aktsionäridelt miljon eurot
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Snaige kutsus kokku erakorralise aktsionäride koosoleku kahjumi katmise ja firma restruktureerimise arutamiseks; aktsionäridelt vajatakse lisaraha miljon eurot.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Analüüs: liigume elatustaseme poolest tagasi 2019. aastasse
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Palgakasv jätkus esimeses kvartalis hoogsas tempos - keskmine brutokuupalk kerkis aastaga 8 protsendi võrra -, hinnad aga tõusid sellest ikkagi kaks korda kiiremini, kommenteerib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Eesti ehtetootja suurendas kasumit ja võttis dividendi
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.
Eesti ehtetootja Juveel, kellest grammike üle poole kuulub küll soomlastele, kasvatas eelmisel aastal viiendiku võrra käivet ja poole võrra kasumit ja maksis omanikele üle poole miljoni euro dividendi.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.