• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Honda hõivab Leedu taksoturgu

  Estauta juht Heido Kivirand lausus, et Eesti Honda toodangu esindaja AS Veho Eesti müüs autod Leetu Estautale, kes korraldas koostöös Hansa Liisingu tütarfirma Hanza Lizingasega nende liisimise Ekspres Taksile.
  Ekspres Taksi puhul on tegemist taksofirmaga, kes võitis Vilniuse linnavalitsuse korraldatud konkursil lennujaamas taksoteenuse pakkumise ainuõiguse, rääkis Kivirand.
  Veho Eesti tegevjuht Mart Kõpper lausus, et esialgu anti Ekspres Taksile üle 46 Honda Accord mudeli sõiduautot, millega pakutakse taksoteenust Vilniuse lennujaamas. Autod liisitakse kolmeks aastaks, Ekspres Taksi ostab selle aja jooksul kõik autod välja, rääkis Kõpper.
  Kaugemas perspektiivis kavatseme oma tegevust laiendada ka Vilniuse kesklinnas ja raudteejaamas. Kiviranna sõnul on küsimus praegu vaid selles, kui ruttu jõutakse Ekspres Taksit autodega varustada.
  Kõpperi ütlusel lisandub detsembris taksofirmale veel 50 Honda marki sõidukit. Nendest 30 on Jeep CRVd ja 20 Honda Accordid. Kõpper ütles, et Ekspres Taksi puhul on tegemist Vilniuse esimese taksofirmaga, kes võtab kasutusele uued autod.
  Kivirand selgitas, et seniajani sõidavad Leedus taksodena ringi 10--20 aastat vanad autod, mis on peamiselt pärit Saksamaalt. Põhiline skeem töötab nii, et tuuakse Saksamaalt kasutatud auto, siis ostab eraettevõtjast taksojuht mingilt firmalt väikese raha eest logo kasutamise õiguse ja sõidab autoga seni, kuni see muutub sõidukõlbmatuks, ütles Kivirand. Kui auto on läbi, minnakse Kivirandi sõnul Saksamaale uue järele.
  Alates septembri algusest peaks Estauta muutuma Veho Lietuvaks, rääkis Kõpper. Nime muutmine on Kivirandi sõnul veninud, kuna Leedus kuulub riigi nime sisaldavate firmade registreerimisele nõusoleku andmine valitsuse kompetentsi. Peale Vilniuses tegevust alustava diileri on Hondal Leedus üks diiler Kaunases ja teine Klaipedas. Lisaks Honda-müüjatele tegutsevad väljaspool Eestit siinseist automüüjaist veel Nissani maaletoojad ning Toyotade turustamisega tegelev Amserv Grupp, kes pakub Lätis küll autode liisingteenust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.