• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EKTK on metsamüügi uue korra vastu

  EKTK hinnangul ei vasta riigi ega ettevõtjate huvidele riigimetskondade orienteerimine majandustegevusele, mis loob konkurentsieelise, seisab pöördumises peaministrile. Eelnõu kohaselt töötab riigimetskond üles raielanke või korraldab ülestöötamise ettevõtjate poolt, kellega on sõlmitud leping riigihangete seaduse kohaselt.
  Korruptsiooniohu loob EKTK väitel määramatus, millal võib metsa müüa eelläbirääkimistega pakkumisel. Järelikult tuleks määrata see kindlaks või põhjendamatu müügiviis määrusest välja jätta, soovitab EKTK.
  EKTK teeb ettepaneku loobuda metsa müügi võimalusest kokkuleppehinnaga. Eelnõu lubab müüa kohalikele elanikele küttepuid, palki kuni 100 000 krooni maksumuses kvartali jooksul või vajaduse tekkel Eestis töötleva tööstuse esindajatele, mis EKTK hinnangul on otseselt korruptsiooni soosiv.
  Eelnõu lubab kokkuleppehinnaga metsa müüa ka juhul, kui ostjat ei õnnestu leida teisel oksjonil. «Müügi korraldajal on võimalik kõrgele aetud alghinnaga saavutada situatsioon, kus avalikul pakkumisel ostjat leida ei õnnestu,» põhjendavad ettevõtjad.
  Ettevõtjate hinnangul on mõeldav metsa müük kokkuleppehinnaga vaid proovipartiina, kuid siis tuleb täpsustada proovipartii mõiste.
  «Ainult väärtuseline kriteerium ei ole aktsepteeritav,» tõdeb EKTK. Eelnõus on lubatud müüa kokkuleppehinnaga proovipartii, mille koguväärtus ei ületa 100 000 krooni.
  Peaministri majandusnõunik Ardo Hansson kinnitas, et valitsus otsib lahendusi, mis oleks vastuvõetavad riigile ja ettevõtjatele. «Tuleb aeg maha võtta ja lahendus leida,» sõnas ta.
  Metsa müügi korra määrus pidanuks olema valitsuses arutusel eelmisel teisipäeval, kuid peaminister Mart Siimann otsustas selle viimasel hetkel välja jätta. «Nädala pärast on ta kindlasti arutusel,» lubas keskkonnaminister Villu Reiljan eelmisel teisipäeval.
  «Täpset ajastust ei oska öelda, aga teisipäeval (homme -- toim) on seda küll vara arutada,» sõnas Hansson. Parem võtta aega ja korralikult teha, lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Coopi äripanganduse juht: kiire kohanemisvõime aitab Eesti ettevõtjatel “täiusliku tormi” üle elada
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Tänavu esimeses kvartalis Eesti ja Euroopa majandust tabanud niinnimetatud täiuslik torm tõi kaasa korraliku ehmatuse. Samas näitavad kõik praegused märgid, et Eesti ettevõtjad on kiired kohanejad ning ka seekordse kriisi mõju jääb kardetust tagasihoidlikumaks, kirjutab Coop Panga äripanganduse juht Arko Kurtmann.
Twitteri aktsionäride koosolek võib lõppeda pauguga
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Kolmapäevasel Twitteri aktsionäride koosolekul võib oodata "ilutulestikku" Tesla tegevjuhi Elon Muski ja Twitteri juhatuse vahel.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.