• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Korterite üüriturul valitseb kõrghooaeg

  Praegu on korterite üüriturul käes kõige aktiivsem periood -- peagi algab kool ja pärast puhkuste lõppu vahetavad paljud töökohta. Seepärast on nõudlus üürikorterite järele väga suur.
  Kõige kallimad on Tallinna kesklinna lukskorterid, mille kuuüür võib ületada äärelinna hindu nelja-viiekordselt. 2toaline korter kesklinnas maksab 5000--8000 kr, suur lukskorter isegi kuni 20 000 kr kuus. Viimane hind on siiski väga haruldane ja nii kallis korter peab olema tipptasemel remonditud, üliheas asukohas ja korralikult sisustatud.
  Kesklinna hindu mõjutavad välismaalased, eestimaalastele pole kesklinna hinnatase enamasti taskukohane. Kuna Tallinnasse tööle asuvate välismaalaste hulk on vähenenud, paljud firmad eelistavad aga ülikalli üüri maksmise asemel korteri osta, siis on seni ülehinnatud korterite üüritase veidi langenud ja saavutanud õigemad proportsioonid.
  Kõige nõutumad on 1-toalised korterid äärelinnas. Kuna nende osas valitseb defitsiit, siis otsitakse palju ka 2toalisi kortereid.
  Erinevate linnaosade vahel on olemas väike hinnataseme erinevus ja kallima müügihinnaga piirkondades on ka üürihind veidi kõrgem. Samas on hinnamõjurid üüri puhul veidi teistsugused kui müügi puhul. Eelkõige soovitakse korter üürida töökoha või kooli lähedusse, ümbrus mängib väiksemat rolli. Müügihindu mõjutanud dollari kurss pole üürihindadele mõju avaldanud.
  Mõnesajakroonist erinevust võib linnaosade vahel siiski täheldada. Keskmise 1toalise korteri kuuüür on Lasnamäel 2000, Mustamäel 2200 ja Õismäel 2300 kr. Väike on hinnavahe ka 1- ja 2toalistel korteritel.
  Üürihinna sees on kommunaalmaksed, need tasub enamasti omanik. Üürnik peab lisaks üürile maksma tarbimisest sõltuvad kulud: elektri- ja telefoniarved ning kui korteris on veemõõtja, siis ka veearve.
  Enamik väljaüüritavatest korteritest on möbleeritud. Möbleerimata korterile üürniku leidmine on raskem ja nende üür on keskmisest tasemest 500--1000 kr madalam. Samuti on tabelis toodud keskmistest madalam ahiküttega korterite üür.
  Üürihinna tasemes erilist muutust prognoosida ei saa, kuna pakutavate korterite hulk pidevalt kasvab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Einar Vallbaum: Narva-Jõesuu muulist sõltub erakordselt palju
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Oluline osa Eesti turismitööstuse arengust takerdub Narva-Jõesuu lagunenud muuli taha, mille korrasolust sõltub eestlaste võime oma territoriaalvetes majandada., kirjutab Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Ettevõtjad teevad katkiste kristallkuulide kiuste kasvuplaane
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.
"Mul on kodus kristallkuul, aga sellel kuulil on üks nurk katki, et ega see väga hästi tööta," võttis plastitööstuse Estiko-Plastar juht Meelis Jürgens kokku segasel ajal järgmise aasta kasvuplaanide tegemise.