26. august 1997 kell 22:00

Cresco grupp müüb 100 000 Viru Ranna aktsiat

Balti Cresco Investeerimisgrupi ASi juhatuse esimees Andres Rätsepp ütles, et investeerimisfirma jaoks on aktsiate müük testprogramm, mille käigus tahab firma selgitada, kas sel teel saab EVPde eest kauplemist efektiivsemaks muuta.

EVPde eest müüki tulevad 100 000 Viru Ranna aktsiat moodustavad 2,5% Eesti suurima kalatöötlemisfirma aktsiakapitalist. «Eraisikutele on Viru Ranna aktsiate müük hea võimalus seni väärtpaberiarvel kasutuna seisnud EVPsid investeerida,» lausus Rätsepp.

Balti Cresco Investeerimisgrupp vahetab esimesena Eestis kahte börsil kaubeldavat väärtpaberit teineteise vastu. Rätseppa sõnul on investeerimisfirma kindlustanud end mõlemalt poolt, nii Viru Ranna aktsia kindla ostusummaga kui võimalusega realiseerida saadavad EVPd börsil kindla kursiga.

Kui 8. septembrini kestva aktsiate märkimise käigus EVPde päevakurss langeb ja Viru Ranna aktsia hind tõuseb, võidab sellest investor, kinnitas Rätsepp. Balti Cresco Investeerimisgrupp tema sõnul samuti kahju ei kanna.

ASi HF Kapital juhataja Margus Uudam tunnistas, et nende maaklerfirma sellisele väärtpaberivahendusele suurt tähelepanu ei pööra. Ta põhjendas, et Viru Ranna aktsia ja EVPde kurss peavad selle tehingu ajal liiga palju muutuma, et neid väärtpabereid otse müües või ostes oleks kasu sellest väiksem.

Börsi eilsete sulgemishindade järgi saaks ühe Viru Ranna aktsia osta vahendustasu arvestamata 152,4 EVP-krooniga, ligi 10 krooni odavamalt, kui pakub Cresco.

Hetkel kuum