• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cresco grupp müüb 100 000 Viru Ranna aktsiat

  Balti Cresco Investeerimisgrupi ASi juhatuse esimees Andres Rätsepp ütles, et investeerimisfirma jaoks on aktsiate müük testprogramm, mille käigus tahab firma selgitada, kas sel teel saab EVPde eest kauplemist efektiivsemaks muuta.
  EVPde eest müüki tulevad 100 000 Viru Ranna aktsiat moodustavad 2,5% Eesti suurima kalatöötlemisfirma aktsiakapitalist. «Eraisikutele on Viru Ranna aktsiate müük hea võimalus seni väärtpaberiarvel kasutuna seisnud EVPsid investeerida,» lausus Rätsepp.
  Balti Cresco Investeerimisgrupp vahetab esimesena Eestis kahte börsil kaubeldavat väärtpaberit teineteise vastu. Rätseppa sõnul on investeerimisfirma kindlustanud end mõlemalt poolt, nii Viru Ranna aktsia kindla ostusummaga kui võimalusega realiseerida saadavad EVPd börsil kindla kursiga.
  Kui 8. septembrini kestva aktsiate märkimise käigus EVPde päevakurss langeb ja Viru Ranna aktsia hind tõuseb, võidab sellest investor, kinnitas Rätsepp. Balti Cresco Investeerimisgrupp tema sõnul samuti kahju ei kanna.
  ASi HF Kapital juhataja Margus Uudam tunnistas, et nende maaklerfirma sellisele väärtpaberivahendusele suurt tähelepanu ei pööra. Ta põhjendas, et Viru Ranna aktsia ja EVPde kurss peavad selle tehingu ajal liiga palju muutuma, et neid väärtpabereid otse müües või ostes oleks kasu sellest väiksem.
  Börsi eilsete sulgemishindade järgi saaks ühe Viru Ranna aktsia osta vahendustasu arvestamata 152,4 EVP-krooniga, ligi 10 krooni odavamalt, kui pakub Cresco.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
USA aktsiaturud jätkasid langust
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
USA tähtsamad aktsiaindeksid jätkasid täna taandumist pärast eilset järsku langust.
Me ei tohi harjuda heade juhtidega
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Peaksime ootama ja nõudma head juhtimist, kuid ei tohi sellega ära harjuda, kirjutab Äripäev juhtkirjas. Siis me ei märkaks ega hindaks häid juhte vääriliselt.
Tootjahinnad on aastaga tõusnud kolmandiku võrra
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Tavalise inflatsiooni numbrid kahanevad selle kõrval, kui palju on tõusnud sisendite hinnad tööstuses, aga ka väljamüügil. Tööstustoodangu tootjahinnad kasvasid apriilis 32 ja ekspordihinnad 25 protsenti.
Kodulaenude intressid langesid, Euroopa keskmiseni pikk tee minna
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.
Suurenenud konkurents kodulaenuturul surub pangalaenude intresse vaikselt allapoole, euroalas keskmiselt on tingimused aga sootuks paremad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.