• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Cresco grupp müüb 100 000 Viru Ranna aktsiat

  Balti Cresco Investeerimisgrupi ASi juhatuse esimees Andres Rätsepp ütles, et investeerimisfirma jaoks on aktsiate müük testprogramm, mille käigus tahab firma selgitada, kas sel teel saab EVPde eest kauplemist efektiivsemaks muuta.
  EVPde eest müüki tulevad 100 000 Viru Ranna aktsiat moodustavad 2,5% Eesti suurima kalatöötlemisfirma aktsiakapitalist. «Eraisikutele on Viru Ranna aktsiate müük hea võimalus seni väärtpaberiarvel kasutuna seisnud EVPsid investeerida,» lausus Rätsepp.
  Balti Cresco Investeerimisgrupp vahetab esimesena Eestis kahte börsil kaubeldavat väärtpaberit teineteise vastu. Rätseppa sõnul on investeerimisfirma kindlustanud end mõlemalt poolt, nii Viru Ranna aktsia kindla ostusummaga kui võimalusega realiseerida saadavad EVPd börsil kindla kursiga.
  Kui 8. septembrini kestva aktsiate märkimise käigus EVPde päevakurss langeb ja Viru Ranna aktsia hind tõuseb, võidab sellest investor, kinnitas Rätsepp. Balti Cresco Investeerimisgrupp tema sõnul samuti kahju ei kanna.
  ASi HF Kapital juhataja Margus Uudam tunnistas, et nende maaklerfirma sellisele väärtpaberivahendusele suurt tähelepanu ei pööra. Ta põhjendas, et Viru Ranna aktsia ja EVPde kurss peavad selle tehingu ajal liiga palju muutuma, et neid väärtpabereid otse müües või ostes oleks kasu sellest väiksem.
  Börsi eilsete sulgemishindade järgi saaks ühe Viru Ranna aktsia osta vahendustasu arvestamata 152,4 EVP-krooniga, ligi 10 krooni odavamalt, kui pakub Cresco.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.