• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Paljundusmasinad suurtele firmadele

  Keskmiste paljundusmasinate järele on vajadus suure töötajaskonnaga firmades. Kui sajal inimesel on vaja pidevalt midagi paljundada, jääb väiksema jõudlusega masinast väheks.
  Töö iseloomust sõltuvalt tuleb kuni 40 koopiat minutis tegev masin muretseda ka väiksemasse firmasse. Nii ei piisa näiteks pidevalt eestikeelseid kasutusjuhendeid paljundaval müügifirmal väiksema jõudlusega koopiamasinast.
  Tavalisel väikefirmal, kes aeg-ajalt A4-formaadis dokumente kopeerib, ei ole põhjust vaadeldava klassi masinat osta, sest selle ressurssi ei suudeta ära kasutada.
  Koopiamasina ost algab kuus tehtavate koopiate hulga arvestamisest. Kes vähe paljundab, sel on lihtne hinnata, kui suur on koormus päevas või kuus. Suuremates firmades või osakondades võib jälgida paberikulu.
  Koopiamasinate lisaseadmetest on tavalised dokumendisöötja ehk fiider ning sorter, mis teeb lihtsamaks suurte paberipakkide paljundamise suurele hulgale inimestele. Masinaga ühesugusel kiirusel töötav söötja vahetab ise klaasi peal dokumendi, säästes paljundajat tülikast kaanekergitamisest.
  Sorteri sahtlite arv on erinev, andes võimaluse igaühel oma töömahule vastav valik teha. Üsna tavaline pakutavate masinate lisavõimalus on klammerdamine.
  Vaid mõnel üksikul keskmise jõudlusega masinal puudub kahepoolne kopeerimine. Kahepoolne kopeerimine osutub vajalikuks juhul, kui paljundamist vajavad näiteks hinnakirjad või reklaammaterjalid, mille ühelt poolt kopeerimine teeks paberipakid liialt paksuks, raskeks ja ruumi nõudvaks.
  Masinatega kaasneb ka eri formaatide kopeerimise võimalus ning suurendus-vähendus vahemikus 50--200%.
  Keskmiste paljundusmasinate soojenemisaeg ulatub mitme minutini, kuid mõnel uuemal masinal see puudub.
  Nagu igasuguse suure ja kalli kontoriseadme puhul, nii on ka vaadeldava klassi paljundusmasinate juures esialgse hinnaga samaväärselt oluline seadme hilisem hooldus. Seepärast tasub masina hinna ja funktsioonide kõrval huvi tunda pakutava toote hilisemate hooldustingimuste vastu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elektri hind lööb gongi: ongi aeg!
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Inimene hakkab ikka tegutsema siis, kui viimane häda käes ja surm silme ees. Ent miks oodata selg-vastu-seina-hetke, kui antakse juba ilmseid märguandeid, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tallinna börs lõpetas päeva plussis Balti börsiindeksit vedas alla Ignitis
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Tallinna börsi tõusu juhtisid täna PRFoods, Arco Vara ja Tallink. Balti börsiindeksit vedas alla aga Ignitise aktsia odavnemine.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
Volikokku pürgijad: Tartust peab saama maailma ja maailmast Tartusse
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.
Tartu valimisnimekirjade esindajad ei pea seda linna maailma nabaks, kuhu inimesed jäävad ja tulevad iseenesest, küll aga kogu Lõuna-Eesti arengut mõjutavaks ettevõtluskeskuseks. Niisugune paik vajab häid ühendusi, selgub Äripäeva valimiste-eelsest küsitlusest.