• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EMV teenis poolaastaga 9miljonilise kasumi

  Juuni lõpu seisuga oli EMV sõlminud ehitustöövõtulepinguid kogusummas 570 miljonit krooni, millest käesoleva aasta ehitustööde maht moodustas 370 miljonit krooni.
  EMV suuremad ehitustööd on tänavu Kawe Plaza büroohoone ehitus Tallinnas Vabaduse platsi ääres, Narva tollipunkti hoone ja ASi Eesti Näitused keskpaviljoni ning esindushoone rajamine. Tütarettevõtete suurimad ehituslepingud on ASi EMV Soilmec ehitatav isevoolu-kanalisatsioonikollektor Tallinnas ja EMV System-Bau GmbH kolme eramaja ning kahe ridaelamu ehitus Saksamaal.
  Võidetud ehituskonkursside alusel sõlmitavate lepingute kogumaht on umbes 250 miljonit krooni.
  Suurima osa EMV kontserni käibest andsid aktsiaseltsid EMV ja EMV Soilmec, vastavalt 146,7 miljonit ja 12 miljonit krooni. EMV Lätis ja Saksamaal asuvale tütarettevõttele oli esimene poolaasta tegevuse käivitamise periood, mistõttu nende osakaal kontserni tulemustes jäi tagasihoidlikuks.
  EMV bilansimaht oli juuni lõpus 212 miljonit krooni. Poole aastaga on bilansimaht kasvanud 93,7 miljonit krooni ehk 79 protsendi võrra.
  EMV kontserni varadest suurenes kuue kuuga kõige enam investeerimisprogrammi kohaselt soetatud materiaalne põhivara 27,4 miljoni krooni ehk 60,9 protsendi võrra. Nõuded ostjate vastu suurenesid 26,4 miljoni krooni võrra 67,9 miljoni kroonini. Tellijatelt saadud ettemaksud kasvasid 24 miljonit krooni, suurenedes 29 miljoni kroonini.
  EMV võlad hankijatele kasvasid esimesel poolaastal 46,4 miljoni kroonini, mis tulenes EMV enda andmetel pikematest maksetähtaegadest.
  EMV aktsiakapital suurenes aprilli lõpus läbi viidud fondiemissiooni tulemusena 23,7 miljoni krooni võrra 47,4 miljoni kroonini. BNS
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Ignitis ja Šiauliu vedasid Balti börse allapoole
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Tallinna börsiindeks langes täna 0,4 protsenti, 1939,5 punktini. Balti börsiindeks kukkus aga 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 1557,1 punktil.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.