31. august 1997 kell 22:00

Nõustatakse maksupettureid

«Maksuameti ja politseiameti ühise loodava töögrupi eesmärgiks on muuta maksupettustega tegelemine Eestis rohkem operatiivsemaks, organiseerituks ja efektiivseks,» öeldakse rahandusministeeriumi reedeses pressiteates.

Vaata aga vaata -- nüüd siis hakatakse edasipüüdlikele ja õpihimulistele maksupetturitele riiklikul tasemel nõu andma. Pole ka ime, sest mõlema ametkonna esindajatel on igapäevase töö käigus kindlasti hulgaliselt sellealast materjali kogunenud. Selle õigetesse kätesse usaldamisega võib riigipalgale kena kopika lisaks teenida.

Tegelikkuses on asi muidugi natuke proosalisem. Teade tähendab seda, et täna sõlmivad rahandus- ja siseminister koostööprotokolli maksupettuste uurimisega tegeleva grupi moodustamiseks. Et asja on kavas tõsiselt võtta, näitab fakt, et maksupettuste uurimise grupi liikmed vabastatakse kõikidest grupi tegevusega mitteseotud ametikohustustest.

Hetkel kuum