• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valuutafondi häiris jooksevkonto defitsiit

  Rahandusministeeriumi rahvusvaheliste suhete osakonna juhataja Agate Dalton lausus, IMFi delegatsiooni Eestis viibimise peamine põhjus on koostada iga-aastane Eesti majandust käsitlev memorandum.
  Daltoni sõnul teeb IMFile praegu kõige rohkem muret suur jooksevkonto defitsiit.
  Ta lisas, et IMFi hinnangul peaks Eesti näitama maailmale, et riik suudab ka piiratud monetaarpoliitika tingimustes tarvitusele võtta fiskaalmeetmeid, mis tasakaalustaksid väliskaubanduse defitsiiti.
  Dalton märkis, et IMFi esindajad soovitavad Eestil koostada järgmise aasta riigieelarve ülejäägiga. Ülejäägiga eelarve annaks võimaluse tasakaalustada väga suurt väliskaubanduse defitsiiti ning luua reservfond, mida saaks kasutada juhul, kui maksud ei laeku riigieelarvesse korralikult, lausus Dalton.
  Kaup Pollisinski Eesti Pangast rääkis, et IMFi esindajad arutavad Eesti Pangaga rahanduspoliitika küsimusi. Pollisinski sõnul pole IMFi esindajatel seni pangale etteheiteid olnud.
  Memorandumi esimene kirjapandud tekst on Daltoni hinnangul valmis ilmselt järgmise nädala alguses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.