• Jaga lugu:

  Kuidas hindate Magnum Grupi investeerimisotsuseid?

  Väga positiivselt. Inves-teeringud on ju olnud kõik hästi tehtud ja fundamentaalselt õigetesse tööstusharudesse. Kuigi algselt on päris suuri riske võetud kindlasti, ütleme kas või selle farmaatsiatehasegagi, aga asjad on õiges suunas liikunud. Samas need riskid paistavad kaalutletud olevat, niipalju kui seda annab üldse teha, et milliste riskidega võib-olla saab hakkama ja millistega ei saa.
  Mina olen aru saanud, et nende investeerimisstrateegia on vist suhteliselt aktiivselt ettevõtte juhtimisega tegelda, mitte lihtsalt passiivse investorina ettevõttes olla. Sellega on nad hästi hakkama saanud igal juhul. Oma teadmisi ja kontakte ära kasutades on siis ettevõtted nähtavasti restruktureeritud ning vastavalt sellele ka väärtus tõuseb. Tulemused kajastuvad ju nende ettevõtete hinna tõusus.
  Õlletehaste müük on tingitud arvatavasti sellest, et nende väärtus on Olvi jaoks kindlasti suurem kui nende jaoks. Ju nad siis näevad, et ettevõte on sellisesse arengustaadiumisse jõudnud, et nende marginaalne pingutus seal ei annaks enam nii suurt väärtuse kasvu kui mõnes teises ettevõttes.
  Kõigepealt õlletööstustekohta nii palju, et siin midagi üllatavat ei ole, et nad need nüüd Olvile maha müüvad. Eks seda oli oodata juba natuke aega tagasi, kui nad mingisuguse osaluse müüsid Olvile. Täiesti mõistetav minu arust on ka see, kui nad tahavad rohkem kontsentreeruda farmaatsiatööstusele.
  Farmaatsiatööstus on oma olemuselt atraktiivsem ja kindlasti suuremate marginaalidega tööstus ning ka eksportida on palju lihtsam. Nii et siin kasvupidureid justkui ei ole, nagu on õlletööstusel.
  Eesti õlleturu puhul on esiteks valitsuse poliitika äraarvamatu -- kord on üks peal, kord teine. Turg on täis ja avatud väliskonkurentidele.
  Arvan, et Magnum Grupp on isegi hästi suutnud Tartu õlut upitada. Ju siis oli õige hetk see maha müüa ja loodetavasti head hinda saada, sest suurem kasvupotentsiaal on möödas.
  Selle raha võivad nad minu arvates suunata Grindexisse või mujale Läti farmaatsiatööstusse. Või teha investeeringu oma tööstusse, võib-olla on see Silmet. Silmet on küsimärk minu jaoks. See võib olla auk.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.