Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Balti turgudel jätkub tõus

  Riia börsil jätkas kõige aktiivsemana ka esmaspäeval Balta kindlustusselts, mis kasvatas veelgi eelmise nädala kasumeid ning näitas 135 000-latist käivet. Maaklerid hindasid Balta tõusuperspektiivi lühemas perspektiivis heaks, ent pikema perioodi jooksul eeldasid hinda stabiliseeruvat, kuna müügihuvilisi polevat. Ametliku nimekirja suurimaks tõusjaks oli aga Daugavpilsi masinaketitehas, mis lisas hinnale 3,6%, tõsi, vaid 2500-latise käibe juures. Ka Unibanka liikus taas pisut ülespoole, kusjuures ostjateks on jätkuvalt just Eesti investorid. Kokkuvõttes tõusis börsi ametlik indeks siiski vaid pool protsenti.
  Vilniuse börsil näitasid eile jõudu põhiliselt A-nimekirja aktsiad. Põhinimekirja tõus jäi suhteliselt tagasihoidlikuks ning maaklerite arvates on seal tulemas väike hingetõmbemoment. Pankade rekordtõus peatus ning Hermise hind langes mõnevõrra, kuna Vilniuse pank püsis stabiilsena. A-nimekirjas jätkas tõusu Mazeikiai Nafta, jõudes 23,99 litini ning tõenäoliselt võib lähemal ajal oodata hinna stabiliseerumist, kuna aktsia tundub hetkel olevat küllalt kallis. Uueks täheks peetakse veini- ja mahlatootjat Anyk?iu Vynast, mis eilsele tagasihoidlikule tõusule vaatamata lubab häid kasumeid.
  Venemaa kauplemissüsteemi käive kasvas esmaspäeval pisut, kuid jäi endiselt tagasihoidlikuks. RTS-indeks tõusis 1,9% ning kindlat suunda turul ei olnud. Maaklerid ennustavad vaikset nädalat ning ehkki hinnad on hiljutise languse järel jõudnud atraktiivsetele tasemetele, sõltub edasine välisinvestoritest ning USA ja Euroopa turgudel toimuvast.
  New Yorgi börs püsis esmaspäeva hommikupoolel tugevana peale kergendust, kui Greenspan ei öelnud reedeses kõnes midagi uut inflatsiooni kohta. Dow oli kõrgemal 45 punkti, Nasdaq kauples rekordkõrguses 1646 ehk 10 punkti kõrgemal nädalalõpu tasemest.
 • Hetkel kuum
Jaeinvestoreid tuleb üha tõsisemalt võtta
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Oma Tallinna börsi rahapaigutustega miinuses istuv värske investor teeb teene mitte ainult iseendale, vaid temasugustele jaeinvestoritele laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Apple andis investoritele külma duši Suurim langus kuue aasta jooksul
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
Apple teatas suurimast tulude langusest enam kui kuue aasta jooksul ja süüdistas selles tarneprobleeme.
USA tugev tööjõuturg pani aktsiaturud langema
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Ühendriikide tööjõuturu ootamatult hea seis koos poole sajandi madalaima töötusega ehmatas täna aktsiaturud langema.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Boroditš võitis Tallinnalt 90 000 eurot
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Endine poliitik ja Tallinna Linnatranspordi juhatuse liige võitis kohtuvaidluses ettevõttega hagi, mille eest määrati talle 90 000 euro suurune hüvitis ühes viivistega.
Sõda pühkis kolmandiku Ukraina majandusest
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Ukraina majandus vähenes eelmisel aastal ligikaudu 30 protsenti, võttis Soome Panga arenevate majanduste uurimiskeskus Bofit kokku Ukraina ametiasutuste esialgsed andmed.
Raadiohommikus teeme selgeks lennunduse hetkeseisu
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.
Äripäeva raadionädala esimeses hommikuprogrammis süveneme reisilennunduse probleemidesse ning uurime, milline on eesti lennureisija lootus paremateks ühendusteks.

Olulisemad uudised

Eelmise aasta küberprohmakad: lekkisid nii Smartpost kui ka pangad Libaarved viisid firmadest kümneid tuhandeid eurosid
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.
Küberkurjategijad lekitasid eelmisel aastal olulisi andmeid, kollitasid ettevõtjaid lunavaranõuetega ja lollitasid võltsarvetega, selgub Riigi Infosüsteemide Ameti (RIA) küberturvalisuse aastaraamatust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.