10. september 1997 kell 22:00

Hansapank ostis üles konkurendi halduri

Hansa Aktivajuhtimise ASi tegevdirektor Raul Malmstein ütles, et Ogne?t?ikov hakkab looma Hansapanga samasugust fondi nagu Hoiupanga väga edukas Venemaa investeerimisfond. Malmsteini sõnul taotleb Hansapank väärtpaberiinspektsioonilt luba sellise fondi asutamiseks.

Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus lisas, et Ogne?t?ikovi abil avaneb pangal võimalus hakata tegelema Venemaa investeeringutega. Lõhmus ütles, et Venemaa investeerimisfondi loomine tähendab mingil määral seda, et Hansapank vaatab edaspidi rohkem Venemaa poole. «Hansapank üritab praegu Venemaa meeskonda kokku panna,» lausus Lõhmus.

Lõhmus ütles, et Hansapank ei soovi Venemaa-suunalise tegevusega Forekspanga ni??i hõivata, sest Forekspank tegeleb peamiselt valuutatehingutega. Ta tunnistas samas, et ka Hansapanga valuutakäibed Ukrainas ja Venemaal suurenevad.

Raul Malmstein ütles, et Ogne?t?ikovi ülesostmine polnud odav operatsioon. Ta ei nõustunud siiski Ogne?t?ikovile makstavat palka ütlema. See on Hansapanga teine suurem tippspetsialisti ost Hoiupangast pärast aktsiaanalüütiku Charlie Viikbergi palkamist kevadel.

Vadim Ogne?t?ikov ütles, et ta läks Hansapanka soovist proovida töötada mõnes teises kohas. Ta lisas, et tema arvates on Rain Lõhmus üks kõige suuremaid professionaale nii Eesti kui Balti panganduses ja nüüd avaneb tal võimalus minna Lõhmuse juurde tööle.

Ogne?t?ikov on varem töötanud Hansapangas analüütikuna, maaklerifirmas AS Broker Baltic, Tööstus- ja Ehituspangas ning Hoiupangas.

Hetkel kuum