• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Villu Reiljan surub metsa müügi korda läbi

  «Kui valitsus hakkab nõudma, et ma riigimetsa erastama pean hakkama, siis tänan, mina ei ole see minister,» ütles eile Reiljan. Ta kinnitas, et rääkis peaminister Mart Siimanniga uuest metsa müügi korrast, aga ei soostunud kommenteerima väiteid, et valitsus laguneb, kui metsa müügi korda vastu ei võeta. «Kord kinnitatakse,» väitis Reiljan.
  «See, et metsa müügi kord koalitsiooni tülli ajab, ei pea paika,» vahendas valitsuse pressiesindaja Juhan Kivirähk eile Mart Siimanni sõnu.
  «Ütlen päris ausalt, ei meie ega maaliit ole seda fraktsioonis arutanud,» kommenteeris maarahva erakonna fraktsiooni esimees Tiit Tammsaar.
  Eile pärastlõunal arutati peaministri juures uuesti riigimetsa müügi korda. Eesti kaubandus-tööstuskoda tegi nädal aega tagasi ettepaneku kehtestada metsa müügi kord üheks aastaks piirava tingimusega, et selle korra järgi võib riik müüa ainult kuni viiendiku metsast. Villu Reiljani ettepanek on, et keskkonnaministeerium tagab vähemalt kolme viiendiku aastase puidukoguse müügi kasvava metsana. «Riigil ei ole vaja ettevõtjatega kaubelda,» väitis Reiljan.
  Reiljan kinnitas, et valitsus ei ole metsa müügi korra aruteluni jõudnud Mart Siimanni järeleandmiste tõttu ettevõtjatele. «Aga see ei saa kesta lõputult,» väitis ta.
  Valitsus arutab uut metsa müügi korda kindlasti teisipäevasel istungil, teatas Juhan Kivirähk.
  Kivirähki andmetel esitavad metsaamet ja ettevõtjad esmaspäeval oma arvutused ja otsivad metsa müügi korra osas kompromissi. «Kui kokkuleppele ei jõuta, esitatakse valitsusele eriarvamused ja valitsus teeb poliitilise otsuse,» sõnas Kivirähk.
  Keskkonnaministeeriumi esitatud riigimetsa müügi kord jõudis valitsusse juulis, kuid see pole ettevõtjate vastuseisu tõttu seni valitsuse heakskiitu saanud. Metsa müügi kord, mis lubab müüa riigimetsa peale oksjonite ka kokkuleppehinnaga ja kinniste eelläbirääkimiste teel, on langenud metsatööstuse liidu ja Eesti kaubandus-tööstuskoja terava kriitika alla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elmo Rent jäi novembris käibeprognoosile alla Selle aasta käibeprognoos on aga juba ületatud
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Elmo Rent kasvatas novembris aastatagusega võrreldes käivet, aga võrreldes oktoobriga langes see hooajalistest teguritest tingituna tublisti, selgub börsiteatest.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.