14. september 1997 kell 22:00

Suur kukkumine Tallinna börsil

Möödunud reede tekitas kindlasti musta masendust paljudes investorites. Hoolimata mõne spetsialisti arvamusest, et korrektsioon alles algas, võib loota, et kõrvaliste jõudude sekkumiseta saab turg langusest siiski üsna pea üle. Põhjust selleks annab reedese kukkumise psühholoogiline iseloom (kukkumist ei põhjustanud ükski konkreetne uudis), mis lubab arvata, et investorid on huvitatud oma positsioonide, nüüd juba oluliselt madalamalt tasemelt, taastamisele.

Hoiupanga Aktivajuhtimise ASi tegevdirektor Kristjan Hänni ütles BNSile, et tema hinnangul ei pruugi reedene langus tähendada aktsiahindade pikaajalist korrektsiooni. Ta lisas, et ehkki pole täpselt teada, kes reedesed müüjad olid, paistis müügisurve olevat pankade endi initsiatiiv. Mitmed turuosalised viitasid BNSi andmetel siinjuures Hansapangale.

Nii nagu neljapäevalgi, alustati reedel börsi avamisel suuremahuliste müügitehingutega. Turg hakkas kiirelt kukkuma ja ärevusse sattunud väikeinvestorid tõttasid samuti tehingukorraldusi andma, ummistades keskpäeval mitmeid pangakontoreid. Ühtäkki oli turg aga võimeline müügikorraldused alla neelama ja langus peatus.

Hetkel kuum