15. september 1997 kell 22:00

Sloveenia pakub öömaja kämpingust luksusliku lossini

Sloveenia majutuskohtades võib hinnale lisanduda nn varjatud kulusid: nt kohalik turismimaks (100--150 tolarit) või lisatasu siis, kui ööbite ühes hotellis alla kolme öö. Tavaliselt korjatakse majutuskohas külastajailt passid, mis antakse tagasi alles lahkumisel. Selle vastu peaks aitama kinnitus, et lahkute varakult ning ettemaks. Kõige odavam on ööbida kämpingus. Hinnad mahuvad vahemikku 6--20 Saksa marka/inimene. Mõnes kämpingus küsitakse lisamaksu telgi eest (ca 2 Saksa marka), kindlasti tuleb aga tasuda elektri ja autokoha eest. N-ö metsikult telkimine on Sloveenias keelatud. Tubade üürimine pole levinud, kuid huvi korral tasub seda küsida infopunktidest või otsida majalt silti Sobe. Hinnad peaksid jääma vahemikku 12--30 Saksa marka. Väheste mugavustega leppivad inimesed võivad peavarju leida noortehotellidest ja ühiselamust (dija?ki dom), millest mõned annavad välja ka tagasihoidliku hotelli mõõdu. Võõrastemajad (penzion, gosti?ee, prenoci?ce) on harilikult mugavad. Meeldivad on ka nn mägionnid või alpivõõrastemajad (koca). Neid on mägedes palju hinnavahemikus 10--30 Saksa marka. Mugavale hotellimajutusele tasuks eelistada eksootilist ja kallist ööbimist pakkuvaid losse looduskaunites kohtades.

Hetkel kuum